Greznā lauku torte ar vārīto krēmu, augļiem un putukrējumu
Foto: Privātais arhīvs
3.6500 20
Sarežģītība: grūti
Pasniegt nākamajā dienā
Loading...
Sastāvdaļas
 
piens vai saldais krējums biskvītu samitrināšanai
piens vai saldais krējums biskvītu samitrināšanai
 
dzērveņu ievārījums
dzērveņu ievārījums
GAIŠAJAM BISKVĪTAM
7
7 olas
olas
7 ĒK
7 ĒK cukurs
cukurs
7 ĒK
7 ĒK milti
milti
BRŪNAJAM BISKVĪTAM
7
7 olas
olas
7 ĒK
7 ĒK cukurs
cukurs
3,5 ĒK
3,5 ĒK milti
milti
3,5 ĒK
3,5 ĒK nesaldināts kakao, izsijāts
nesaldināts kakao, izsijāts
VĀRĪTAJAM KRĒMAM
6
6 olas
olas
600 ml
600 ml piens
piens
1
1 paciņa vaniļas cukura
paciņa vaniļas cukura
300 g
300 g sviests
sviests
6 ĒK
6 ĒK milti
milti
6 ĒK
6 ĒK cukurs
cukurs
DEKORAM
 
saldais krējums
saldais krējums
 
augļi un ogas
augļi un ogas
pēc garšas
pēc garšas cukurs
cukurs
 
želatīns
želatīns
 
kokosriekstu skaidiņas
kokosriekstu skaidiņas
 
putukrējuma stindzinātājs
putukrējuma stindzinātājs
  • Latvijas svētku receptes
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Kāzu ēdienkarte
  • Kristību ēdienkarte
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Ziemassvētku receptes
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Tortes un kūkas
  • "Šo grezno un bagātīgo lauku torti pagatavoju savai mammai dzimšanas dienā. Ļoti garšīga! Cerams, ka recepte noderēs arī citiem," tā recepti iesaka mūsu lasītāja ‎Anastasija Safronova‎.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Biskvītu pagatavošana. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Sakuļ kārtīgi dzeltenumus ar cukuru, līdz masa paliek gaiša un cukurs izšķīst. Pievieno miltus (brūnajam biskvītam liek miltus un kakao), atkal kārtīgi samaisa. Olu baltumus sakuļ stingrā masā. Baltumus iecilā (!) olu-miltu masā. Lej uz paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru, izlīdzina un cep iepriekš līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī 15-20 minūtes, līdz biskvīts paliek viegli brūns.

    No šī produktu daudzuma sanāk divi gaišie un divi tumšie biskvīti.

    Vārītā krēma pagatavošana. 400 ml piena ielej katliņā un liek karsēties uz plīts. Olas iesit bļodā, pievieno vaniļas cukuru, cukuru un sakuļ. Pievieno miltus un atkal sakuļ. Pievieno atlikušo pienu un sakuļ.

    Kad piens katliņā uzvārījies, katliņu liek ūdens peldē, tad lēnām pievieno olu masu. Visu kārtīgi maisa visu laiku, līdz veidojas pabieza skābā krējuma konsistences krēms. Ja veidojas kunkuļi, tad sablendē masu vai iztrin caur sietu.

    Kad masa sabiezējusi, katliņu ar krēmu strauji atdzesē, liekot to aukstā ūdenī (vannā, lielā bļodā utml.). Ik pa laikam samaisa. Kad masa atdzisusi, pa daļām pievieno mīkstu sviestu un kārtīgi visu sajauc kopā. Krēms gatavs! To liek aukstā vietā līdz izmantošanai.

    Tortes "būvēšana". Pirmo liek gaišo biskvītu. Nedaudz samitrina, izmantojot konditorejas otu un pienu/saldo krējumu. Tad liek vārīto krēmu bagātīgā slānī, bet, lai tas "nepeld". Liek brūno biskvītu, samitrina, liek dzērveņu ievārījumu, tad saputotu saldo krējumu.

    Tad atkal brūnais biskvīts, vārītais krēms (vai cits ievārījums), gaišais biskvīts, vārītais krēms.

    Dekorē ar augļiem. Augļus pārziež ar uzbriedinātu un izkausētu želatīnu, lai spīd un ātri nebojājas. Malas dekorē ar saputotu saldo krējumu, kam pievienots biezinātājs, un kokosriekstu skaidiņām.

    Greznā lauku torte ar vārīto krēmu, augļiem un putukrējumu
    Foto: Privātais arhīvs

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form