Foto: Shutterstock
Kurš gan spētu atteikties no kūpošām, tikko ceptām pankūkām, kas piepilda virtuvi ar kārdinošu aromātu! Šīs plānās pankūkas ir īpašas ne vien ar savu lielisko garšu, – tās cepoties iegūst ļoti glītu, smalkām mežģīnēm līdzīgu rakstu. Tādēļ šīs greznās pankūkas lieliski iederēsies uz tava brīvdienu brokastu galda.

Pienu lej katliņā un uzvāra.

Aptuveni 50–70 mililitrus piena ielej nelielā bļodiņā, iemaisa raugu. Bļodiņu pārklāj ar drāniņu un ļauj raugam 5–7 minūtes "atdzīvoties".

Istabas temperatūras olu liek citā bļodā, pievieno cukuru, vaniļas cukuru un sakuļ, līdz masa kļūst gaišāka un ir viendabīga.

Miltus izsijā, samaisa ar sāli un maisot, nelielām porcijām pievieno olu masai.

Tad pakāpeniski pievieno silto pienu, iemaisot to. Tad iemaisa raugu, pēc tam eļļu.

Mīklai aptuveni stundu ļauj "atpūsties".

Pannā sakarsē eļļu un cep pankūkas aptuveni 1,5–2 minūtes no katras puses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!