Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Izcakoti un ļoti skaisti burtu cepumi ar karalisko pūdercukura glazūru. Našķis, kas it īpaši patiks un garšos mazām princesēm.
13Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

125 gsviests (ist. temp.)125 gsmalks cukurs šķipsnasāls1 ola daži pilieni vaniļas ekstrakta250 gmilti500 gkaraliskā glazūra pārtikas krāsvielas dažādās krāsās rožūdens vai citronu ekstrakts (uz alkohola bāzes) zelta pārtikas krāsviela cepumu griežamās formiņas-burtiņi konditorejas tūtas konditorejas uzgalis ar šauru galu

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160 grādiem.

2

Gatavo mīklu

3

Lielā bļodā sakuļ sviestu ar cukuru un sāli, līdz masa ir gaisīga. Pēc tam iemaisa tajā olu un miltus, darot to pakāpeniski, lai mīkla būtu vienmērīga. Beigās pievieno vaniļas ekstraktu un apmaisa mīklu.

4

Ja mīkla ir pārāk izplūdusi, to atdzesē ledusskapī.

5

Pēc tam mīklu izrullē uz virsmas, kas apkaisīta ar miltiem, līdz tā ir plāna (aptuveni 3 mm). Ar cepumu formiņām izgriež iecerētos un nepieciešamos burtus, cik vien sanāk.

6

Cepumus saliek uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un liek cepties krāsnī 15-20 minūtes, līdz cepumi kļūst viegli zeltaini. Pēc tam izņem no krāsns un atdzesē.

7

Gatavo glazūru

8

Ņem karalisko glazūru (to var pagatavot pēc šīs receptes). Glazūru sadala piecās vienlīdzīgās daļās. Vienu porciju sapilda konditorejas tūtā un uzliek tai uzgali.

9

Atlikušās četras glazūras porcijas iekrāso katru citā krāsā ar dažiem pilieniem pārtikas krāsvielas – piemēram, zaļā, violetā, rozā un zilā. Katras krāsas glazūru iepilda savā konditorejas tūtā.

10

No konditorejas tūtām nogriež pašu galiņu – pavisam nedaudz, lai varētu glazūru ziest uz cepumiem. Pēc tam izdekorē cepumus ar dažādu krāsu glazūrām pēc sirds patikas.

11

Kad tas izdarīts, ļauj krāsaino glazūru cepumiem pastāvēt. Uz dažiem burtiem ar atlikto balto glazūru var izkrāsot vidus (kā redzams attēlā).

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
12

Pēc tam ar balto glazūru apvelk kontūras punktiņu tehnikā vai citādi. Cepumus var dekorēt arī ar nelielām puķītēm un citām formām. Kad tas izdarīts, ļauj glazūrai pilnībā sastingt.

13

Padoms: kontūru vietā var izmantot arī konditorejas dekorus – cukura pērlītes, uzticot šo darbu mazajiem un čaklajiem palīgiem.

14

Pārtikas krāsvielas sajauc ar mazliet rožūdens vai citronu ekstrakta un ar otiņu uzzīmē uz cepumiem rozītes vai citus ziediņus.

15

Pēc tam sajauc zelta pārtikas krāsvielu ar mazliet rožūdens vai citronu ekstrakta un izkrāso ar otiņu baltās glazūras maliņas un dekorus.

16

Kad dekorēšana galā, ļauj cepumiem apžūt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!