Grieķu burgeri ar vēršaci
Foto: Brigita Dambe
2.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Jūs visi jau sen zināt, ka esmu 100% brokastu cilvēks un mēģinājums kļūt par veģetārieti izgāzās - tas viss pateicoties olai. Nu nevaru un pat negribu mācēt bez tās! Tā ir mana trešā roka virtuvē un, šķiet, viens no nedaudzajiem pārtikas produktiem, kas kā iepirkumu groziņā, tā ledusskapī atrodams vienmēr.

Ja agrāk viss, kas mani interesēja, bija tas kā ēdiens izskatās un garšo, tad šobrīd manā uzmanības lokā ir nonākusi arī tā uzturvērtība. Piemēram, ola ir proteīniem un holīna bagāta, nesatur cukuru un ogļhidrātus. Perfekts sabiedrotais visas dienas garumā, lai smadzenes un organisms kopumā spētu pilnvērtīgi darboties! Esmu atradusi veidu, kā pievienot to jebkurā ēdienreizē – sākot no plaucētām olām brokastīs un kūkām našķošanās reizēs, beidzot ar picām, burgeriem, zupām un svaigajiem salātiem pusdienās un vakariņās.

Augot olu patēriņam, mainījās ne tikai mana attieksme pret to kā ēdienu sastāvdaļu, bet arī pret to, kādas olas lietoju uzturā. Pēc iespējas lietoju lauku olas, bet, kad tās aptrūkstas vai nav pieejamas, veikalu plauktā meklēju brīvo vistu olas, kas redzējušas saules gaismu, elpojušas svaigu gaisu un ķerstījušas mušas un sienāžus. Tā teikt, kaut nedaudz piedzīvojušas to, kas īstai vistai pienākas un notvērušas to maigo garšu, ko sapildīt katrā oliņā.

Šodien dalos ar pavisam vienkāršu veidu, kā man patīk pievienot olas ēdienreizēm: vēršaci lieku uz jebkā! Sāku ar avokado un olas maizītēm brokastīs, beidzu ar gardu burgeri vakariņās!

1. Bļodā samaisa burgeru sastāvdaļas, izveido četras kotletes un liek ledusskapī uz stundu (15 minūtes saldētavā) – tas palīdz kotletēm sacietēt un cepot nejukt ārā.

2. Tikmēr uz pannas apbrūnina maizītes, sagriež tomātus, sacep vēršacis un sagatavo mērci, ja nepieciešams.

3. Uz lēnas uguns cep kotletes, no abām pusēm tām jābūt brūnām. Ja pieejams pārtikas termometrs, kotletes gatavas, kad iekšā sasniedz 70 grādu pēc Celsija.

4. Montē burgerus! Uz maizītes liek mērci, spinātu lapas, kotleti, vēršaci, tomātu, mērcīti un tad maizīti.

#pieliecolu

Ja esi tikpat liels olu fans kā es un tavā virtuvē ir brīva vieta virtuves kombainam, piedalies konkursā #pieliecolu! Viss, kas tev jādara, ir jāpagatavo savs iecienītākais ēdiens, kurā paslēpusies ola, un jāpublicē tā savā "Facebook" profilā ar tēmturi #pieliecolu. Vairāk par noteikumiem un balvām lasi ŠEIT.


Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form