Jūs visi jau sen zināt, ka esmu 100% brokastu cilvēks un mēģinājums kļūt par veģetārieti izgāzās - tas viss pateicoties olai. Nu nevaru un pat negribu mācēt bez tās! Tā ir mana trešā roka virtuvē un, šķiet, viens no nedaudzajiem pārtikas produktiem, kas kā iepirkumu groziņā, tā ledusskapī atrodams vienmēr.

Ja agrāk viss, kas mani interesēja, bija tas kā ēdiens izskatās un garšo, tad šobrīd manā uzmanības lokā ir nonākusi arī tā uzturvērtība. Piemēram, ola ir proteīniem un holīna bagāta, nesatur cukuru un ogļhidrātus. Perfekts sabiedrotais visas dienas garumā, lai smadzenes un organisms kopumā spētu pilnvērtīgi darboties! Esmu atradusi veidu, kā pievienot to jebkurā ēdienreizē – sākot no plaucētām olām brokastīs un kūkām našķošanās reizēs, beidzot ar picām, burgeriem, zupām un svaigajiem salātiem pusdienās un vakariņās.

Augot olu patēriņam, mainījās ne tikai mana attieksme pret to kā ēdienu sastāvdaļu, bet arī pret to, kādas olas lietoju uzturā. Pēc iespējas lietoju lauku olas, bet, kad tās aptrūkstas vai nav pieejamas, veikalu plauktā meklēju brīvo vistu olas, kas redzējušas saules gaismu, elpojušas svaigu gaisu un ķerstījušas mušas un sienāžus. Tā teikt, kaut nedaudz piedzīvojušas to, kas īstai vistai pienākas un notvērušas to maigo garšu, ko sapildīt katrā oliņā.

Šodien dalos ar pavisam vienkāršu veidu, kā man patīk pievienot olas ēdienreizēm: vēršaci lieku uz jebkā! Sāku ar avokado un olas maizītēm brokastīs, beidzu ar gardu burgeri vakariņās!

90Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gmalta liellopa gaļa100 gspinātu lapas60 gsadrupināts fetas siers20 gsakapāti saulē kaltēti tomāti2 Balticovo brīvo vistu olas0.5 TKsāls PASNIEGŠANAI:4 burgeru maizītes saujaspinātu lapas1 šķēlēs sagriezts tomāts pēc garšastzatziki vai ķiploku mērce4 Balticovo brīvo vistu olas

Sagatavošana

1

Bļodā samaisa burgeru sastāvdaļas, izveido četras kotletes un liek ledusskapī uz stundu (15 minūtes saldētavā) – tas palīdz kotletēm sacietēt un cepot nejukt ārā.

2

Tikmēr uz pannas apbrūnina maizītes, sagriež tomātus, sacep vēršacis un sagatavo mērci, ja nepieciešams.

3

Uz lēnas uguns cep kotletes, no abām pusēm tām jābūt brūnām. Ja pieejams pārtikas termometrs, kotletes gatavas, kad iekšā sasniedz 70 grādu pēc Celsija.

4

Montē burgerus! Uz maizītes liek mērci, spinātu lapas, kotleti, vēršaci, tomātu, mērcīti un tad maizīti.

#pieliecolu

Ja esi tikpat liels olu fans kā es un tavā virtuvē ir brīva vieta virtuves kombainam, piedalies konkursā #pieliecolu! Viss, kas tev jādara, ir jāpagatavo savs iecienītākais ēdiens, kurā paslēpusies ola, un jāpublicē tā savā "Facebook" profilā ar tēmturi #pieliecolu. Vairāk par noteikumiem un balvām lasi ŠEIT.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!