Grieķu gaumē ceptas vistas filejas ar sieru un dārzeņiem
Foto: Shutterstock
3.0000 3
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Ja vistas fileja tev vienmēr izdodas sausa, tad izmēģini to pagatavot "pa grieķu modei", papildinot ar krāsainiem dārzeņiem, plānām citronu šķēlītēm un divu veidu sieriem. Ģeniāli vienkārši un ģeniāli garšīgi!

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Ietauko cepamo veidni.

Tomātus, kabaci, sīpolus un citronus nomazgā, pārgriež uz pusēm un sagriež plānos pusgredzenos.

Katras vistas filejas augšpusē ar nazi ieslīpi veic 5-6 iegriezumus - pietiekami dziļus, bet nepārgriežot līdz galam.

Saliek filejas veidnē vienu pie otras.

Nelielā bļodiņā samaisa eļļu ar citronu sulu, oregano un caur spiedi izspiestiem ķiplokiem. Izmantojot kulinārijas otu, pārziež ar maisījumu filejas, pielūkojot, lai marināde tiek arī iegriezumos. Pārkaisa gaļu ar sāli un pipariem.

Piepilda iegriezumus ar dārzeņu un citronu pusgredzeniem, liekot katrā iegriezumā trīs dažādu veidu šķēlītes pēc izvēles. Visas neizmantotās šķēlītes haotiskā secībā saliek veidnē apkārt filejām.

Grieķu gaumē ceptas vistas filejas ar sieru un dārzeņiem
Foto: Shutterstock

Pārber visu ar mocarellu, pārkaisa ar fetas drumstalām un liek krāsnī uz aptuveni 25-30 minūtēm.

Pasniedz ar rīsiem un svaigiem salātiem.

Grieķu gaumē ceptas vistas filejas ar sieru un dārzeņiem
Foto: Shutterstock

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form