Foto: Shutterstock
Ja vistas fileja tev vienmēr izdodas sausa, tad izmēģini to pagatavot "pa grieķu modei", papildinot ar krāsainiem dārzeņiem, plānām citronu šķēlītēm un divu veidu sieriem. Ģeniāli vienkārši un ģeniāli garšīgi!
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

4 vistas filejas3 ĒKolīveļļa2 ĒKcitronu sula3 ķiploka daiviņas1 ĒKoregano1 liels kabacis2 tomāti1 sarkanais sīpols2 citroni2 tasesrīvēts mocarellas siers1 tasefetas siera drumstalas pēc garšassāls un malti melnie pipari

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Ietauko cepamo veidni.

2

Tomātus, kabaci, sīpolus un citronus nomazgā, pārgriež uz pusēm un sagriež plānos pusgredzenos.

3

Katras vistas filejas augšpusē ar nazi ieslīpi veic 5-6 iegriezumus - pietiekami dziļus, bet nepārgriežot līdz galam.

4

Saliek filejas veidnē vienu pie otras.

5

Nelielā bļodiņā samaisa eļļu ar citronu sulu, oregano un caur spiedi izspiestiem ķiplokiem. Izmantojot kulinārijas otu, pārziež ar maisījumu filejas, pielūkojot, lai marināde tiek arī iegriezumos. Pārkaisa gaļu ar sāli un pipariem.

6

Piepilda iegriezumus ar dārzeņu un citronu pusgredzeniem, liekot katrā iegriezumā trīs dažādu veidu šķēlītes pēc izvēles. Visas neizmantotās šķēlītes haotiskā secībā saliek veidnē apkārt filejām.

Foto: Shutterstock
7

Pārber visu ar mocarellu, pārkaisa ar fetas drumstalām un liek krāsnī uz aptuveni 25-30 minūtēm.

8

Pasniedz ar rīsiem un svaigiem salātiem.

Foto: Shutterstock

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!