Sulīgais grieķu jogurta kēkss ar dzērvenēm
Foto: Privātais arhīvs
2.0000 4
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Kēksam
115 g
115 g mīksts sviests
mīksts sviests
200 g
200 g cukurs
cukurs
3 gab.
3 gab. olas
olas
125 g
125 g grieķu jogurts bez piedevām
grieķu jogurts bez piedevām
280 g
280 g milti
milti
2 TK
2 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
1 TK
1 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
0.5 TK
0.5 TK sāls
sāls
250 g
250 g dzērvenes
dzērvenes
Glazūrai
1 gab.
1 gab. olas baltums
olas baltums
200 g
200 g pūdercukurs
pūdercukurs
1 TK
1 TK citrona sula
citrona sula
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Kēksi
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Lieliska ideja brīvdienām – saldais kēkss, kura garšas noslēpums slēpjas meža veltēs dzērvenēs, kas pacietīgi gaida ledusskapī! Garšos gan lielajiem, gan mazajiem. Recepti iesaka gardēdis Guntars Ozols.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādu temperatūrai.

    Ar cepampapīru izklāj kēksa formu.

    Puto sviestu ar cukuru, līdz tas kļūst gaisīgs.

    Pa vienai pievieno olas, turpinot putot.

    Pievieno grieķu jogurtu un atkal puto masu.

    Citā bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, sāli un vaniļas cukuru.

    Sausās sastāvdaļas pievieno jogurta masai un kārtīgi izmaisi.

    Cepamajā formā ielej trešdaļu mīklas.

    Vienmērīgi ieklāj pusi no sastampātajām dzērvenēm, ieturot centimetru lielu distanci no formas malām.

    Pāri lej otro trešdaļu mīklas un tai pāri – atlikušās dzērvenes.

    Pārlej pāri palikušo mīklu.

    Liec cepties 50–60 minūtes, līdz kēkss kļūst zeltains.

    Gatavo glazūru. Pūdercukuru sajauc ar olas baltumu un citrona sulu, maisi, līdz masa kļūst vienmērīga.

    Glazūru lej pāri atdzisušajam kēksam.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form