Grieķu jogurta kūka ar ogām
Foto: Aikāgaršo!
3.2000 5
8 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu

Ļoti garšīga kūka, kurā galveno lomu spēlē grieķu jogurts. Recepti iesaka veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo" šefpavārs Normunds Baranovskis.

Blenderī sasmalcina riekstus un žāvētas plūmes.

Cepamā formā ieklāj cepamo papīru, pa virsu kārto samalto riekstu un žāvēto plūmju masu, izveidojot tortes pamatni.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 160°C.

Sakuļ olas ar cukuru un jogurtu, lej kūkas formā, cep 45 - 60 minūtes.

Atdzesē un pasniedz kopā ar ogām.

Ieteikums!

Jogurtu var aizstāt ar biezpienu vai svaigo krēmsieru. Cukuru var aizstāt ar medu vai bērzu sīrupu.

Comment Form