Foto: Shutterstock
Brīnišķīgs ēdiens vakariņām - griķi ar sēnēm, ceptiem sīpoliem, burkāniem un olu. Noderēs gan veikalā nopērkamie šampinjoni vai austersēnes, gan mežā salasītās bekas un bērzlapes. Griķus var ēst kā pamatēdienu, un tos var pasniegt kā piedevu ceptai gaļai.
30Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
300 mlgriķi600 mlūdens4 olas2 nelieli sīpoli1 burkāns600 gsēnes2 ĒKeļļa pēc garšassāls

Sagatavošana

1

Katliņā ieber griķus, pāri lej aukstu ūdeni un strauji uzvāra. Kad ūdens vārās, noregulē mazu liesmiņu un vāra griķus apmēram 10 minūtes. Pēc tam katliņu ietin segās un ļauj griķiem uzbriest.

2

Tikmēr gatavo griķu piedevas. Izvāra cieti vārītas olas: aplej olas ar aukstu ūdeni, uzvāra un noņem no uguns. Katlu apsedz ar vāku un ļauj olām stāvēt karstā ūdenī 10 minūtes, pēc tam tās ieliek aukstā ūdenī. Kad olas var noturēt rokās, tām noloba čaumalas.

3

Smalki sagriež sīpolus, uz rupjās rīves sarīvē notīrītu burkānu. Tīras sēnes sagriež gabaliņos.

4

Uz pannas sakarsē eļļu. Kad eļļa karsta, tajā ber sīpolus un sutina, līdz tie caurspīdīgi. Pievieno burkānus un maisot turpina cept apmēram 5 minūtes, pēc tam noņem no pannas un noglabā. Pannā apcep sēnes. Kad tās gatavas, pannā liek atpakaļ sīpolus ar burkāniem, visu izmaisa un vēlreiz izkarsē.

5

Olas sagriež smalkos gabaliņos un pievieno sēnēm. No segām izņem katliņu ar griķiem, kuros iemaisa saceptos dārzeņus, sēnes un olu. Pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!