Griķi ar sviestā ceptiem dārzeņiem un fetas sieru
Foto: Shutterstock
3.0000 3
3 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 glāze
1 glāze griķi
griķi
2 glāzes
2 glāzes ūdens
ūdens
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
 
sviests cepšanai
sviests cepšanai
1/2
1/2 neliels brokolis vai ziedkāposts
neliels brokolis vai ziedkāposts
1
1 burkāns
burkāns
1/2
1/2 neliels sīpols
neliels sīpols
pēc garšas
pēc garšas fetas siers
fetas siers
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Dārzeņu ēdieni
  • Putras un biezputras
  • Ikdienas maltītei
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Griķus parasti vienkārši novāram ūdenī, bet tie būs daudz gardāki, ja pievienosi sviestā ceptus dārzeņus un krēmīgā fetas siera drumstalas. Tā kā siers ir gana sāļš, tad uzmanies ar sāls pievienošanu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katliņā ber griķus, pārlej tos ar ūdeni, pievieno šķipsnu sāls un vāra griķus, līdz ūdens sāk burbuļot. Tad uzliek katliņam vāku, samazina liesmu līdz minimumam un turpina vārīt vēl 10 minūtes. Nogriež liesmu un atstāj griķus katliņā zem vāka vēl uz 5 minūtēm – tad tie būs gatavi un irdeni. Gatavošanas laikā griķus nemaisa!

    Kamēr griķi vārās, sasmalcina brokoli vai ziedkāpostu. Nomizo un sasmalcina sīpolu. Burkānu nomizo, sagriež nelielos kubiņos. Ja ir pieejams virtuves kombains ar smalcināšanas funkciju, tad ātrākam rezultātam izmanto to.

    Pannā izkausē sviestu, liek cepties sīpolu, ik pa laikam apmaisot. Kad sīpoli ir caurspīdīgi, pannā ber burkānus un cep vēl 1-2 minūtes. Tad pievieno brokoļa vai ziedkāposta gabaliņus un cep vēl minūti.

    Ber pannā vārītos griķus, apmaisa un izsilda 1-2 minūtes.

    Ēdienu liek bļodiņās, pārkaisa ar fetas siera drumstalām.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form