Foto: Shutterstock
Griķus parasti vienkārši novāram ūdenī, bet tie būs daudz gardāki, ja pievienosi sviestā ceptus dārzeņus un krēmīgā fetas siera drumstalas. Tā kā siers ir gana sāļš, tad uzmanies ar sāls pievienošanu.
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
1 glāzegriķi2 glāzesūdens šķipsnasāls sviests cepšanai neliels brokolis vai ziedkāposts1 burkāns neliels sīpols pēc garšasfetas siers

Sagatavošana

1

Katliņā ber griķus, pārlej tos ar ūdeni, pievieno šķipsnu sāls un vāra griķus, līdz ūdens sāk burbuļot. Tad uzliek katliņam vāku, samazina liesmu līdz minimumam un turpina vārīt vēl 10 minūtes. Nogriež liesmu un atstāj griķus katliņā zem vāka vēl uz 5 minūtēm – tad tie būs gatavi un irdeni. Gatavošanas laikā griķus nemaisa!

2

Kamēr griķi vārās, sasmalcina brokoli vai ziedkāpostu. Nomizo un sasmalcina sīpolu. Burkānu nomizo, sagriež nelielos kubiņos. Ja ir pieejams virtuves kombains ar smalcināšanas funkciju, tad ātrākam rezultātam izmanto to.

3

Pannā izkausē sviestu, liek cepties sīpolu, ik pa laikam apmaisot. Kad sīpoli ir caurspīdīgi, pannā ber burkānus un cep vēl 1-2 minūtes. Tad pievieno brokoļa vai ziedkāposta gabaliņus un cep vēl minūti.

4

Ber pannā vārītos griķus, apmaisa un izsilda 1-2 minūtes.

5

Ēdienu liek bļodiņās, pārkaisa ar fetas siera drumstalām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!