Sastāvdaļas
Sagatavošana
Kā parasti novāra griķus: katliņā ieber griķus, pāri lej aukstu ūdeni, pievieno nedaudz sāli un strauji uzvāra.
Kad ūdens vārās, noregulē mazu liesmiņu un vāra griķus apmēram 10 minūtes. Pēc tam katliņu ietin segās un ļauj griķiem uzbriest.
Smalki sagriež sīpolu, kubiņos sagriež selerijas kātu un burkānu. Sagriež gabaliņos vistas fileju.
Sakarsē pannu ar vienu ēdamkaroti eļļas un apcep vistas filejas gabaliņus. Kad gaļa ir zeltaini brūna, to noņem no pannas un noliek malā.
Uz pannas lej otru ēdamkaroti ar eļļu un apcep sīpolu, līdz tas ir kļuvis caurspīdīgs.
Pievieno seleriju un burkānus, turpina cept apmēram 5 minūtes. Pievieno gaļu, timiāna lapiņas, uzlej saldo krējumu, sāli un melnos piparus pēc garšas, uzvāra un visu karsē vēl 5 minūtes, līdz selerijas un burkāni ir mīksti.
Pēdējos pievieno zaļos zirnīšus, ļauj vēlreiz mērcei uzvārīties un noņem to no uguns.
Iztin no segām griķus, tos samaisa ar gaļas mērci. Pasniedz.
Lai labi garšo!