Foto: Shutterstock
Bagātīga griķu maize, kuras mīklā nav izmantoti ne milti, ne olas, ne taukvielas. Var ēst, kamēr silta – tad tā būs ļoti garda.
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
375 ggriķi1 glāzeūdens1 TKsāls100 gsēkliņas (saulespuķu, ķirbju un citas)

Sagatavošana

1

Griķus kārtīgi noskalo zem auksta ūdens, lai aizskalotu netīrumus. Pēc tam tos pārliek bļodā un pārlej ar ūdeni tā, lai ūdens griķus nosegtu vismaz pussprīdi. Trauku pārklāj ar dvielīti un ļauj griķiem uzbriest 12 stundas.

2

Pēc tam griķus nokāš, bet neskalo. Griķiem ir jābūt diezgan glumiem. Pēc tam griķus pārliek blenderī un pārlej ar glāzi ūdens. Pievieno arī sāli un sēkliņas. Griķus sasmalcina aptuveni 5–10 sekundes. Iegūto mīklu pārliek bļodā, pārsedz ar dvielīti un ļauj tai uzrūgt 24 stundas.

3

Kad mīkla gatava cepšanai, cepeškrāsni uzkarsē līdz 220°C. Mīklu ieliek ietaukotā maizes formā un apkaisa kukulīša virsmu ar sēkliņām, lai būtu skaistāk. Griķu maizi cep krāsnī 35–40 minūtes, līdz tā gatava. Pēc izcepšanas nedaudz atdzesē. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!