Foto: Michael Mintskovsky
Garneles un vistas fileja vienā ēdienā šķiet visai neparasts salikums, vai ne? Restorāna "LOOK" šefpavārs Kārlis Mugins iedrošina, ka tas ir nogaršošanas vērts.
180Minūtes
17Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 gab.vistas fileja200 gtīģergarneles1 ĒKolīveļla pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari, malti15 gšalotes sīpoli50 mlLielvārdes Gaišais alus4 gapelsīna miza, sarīvēta50 gapelsīna mīkstums50 mlcitrona sula15 ggriķu medus8 ggraudu sinepes60 mlolīveļla200 mlsvaigu tomātu sula25 gbalzamiko etiķis, gaišais8 gab.želatīna plāksnītes pēc garšassāls

Sagatavošana

1

Visas mērces sastāvdaļas, izņemot eļļu, liec blenderī un sablendē. Sākot blendēt, lēnā strūkliņā pievieno eļļu, līdz mērce sabiezē.

2

Gatavo putas. želatīnu Izspiež tomātu sulu no svaigiem tomātiem, pievieno balzamiko etiķi, sāli un samaisa.

3

Izkausē želatīnu, pievieno sulai, iemaisa, uzbriedina sulu, pilda to sifonā un liek ledusskapī atdzesēties uz 2 – 3 stundām.

4

Pannā uzkarsē eļļu un uz lēnas uguns apcep vistas filejas gabaliņus un tīģergarneles.

5

Ēdienu pasniedz, šķīvja pamatni noklājot ar medus-alus mērci, tad izkārto vistas filejas gabaliņus un tīģergarneles, uzpūš no sifona tomātu putas.

Par Daugmales Jāņa bišu medus saietu

Pagājušā gada augustā notika 1. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets, kurā piedalījās 12 populāri un iemīļoti Rīgas restorānu šefpavāri, gatavojot ēdienus ar dažādu medu piedevām. Šogad 2. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets uzņēmis vērienīgākus apgriezienus un pulcē 27 populārus Latvijas restorānu šefpavārus. Saiets notiks trijās kārtās 13.,20. un 27. oktobrī, katra no tām veltīta citam medus veidam - meža aveņu, griķu un viršu. Ik kārtā piedalīsies deviņi šefpavāri, kuriem dots uzdevums - ēdiena gatavošanā jāiekļauj ne tikai medus, bet arī "Lielvārdes" alus. Iepazīstinām ar saieta otro kārtu, kurā pavāri gatavo ēdienus ar griķu medu un "Lielvārdes" alu.

Projekts sadarbībā ar:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!