Griķu medus un alus mērce ar tīģergarnelēm, vistas fileju un tomātu putām
Foto: Michael Mintskovsky
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: grūti
Loading...
Sastāvdaļas
2 gab.
2 gab. vistas fileja
vistas fileja
200 g
200 g tīģergarneles
tīģergarneles
1 ĒK
1 ĒK olīveļla
olīveļla
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari, malti
melnie pipari, malti
Mērcei
15 g
15 g šalotes sīpoli
šalotes sīpoli
50 ml
50 ml Lielvārdes Gaišais alus
Lielvārdes Gaišais alus
4 g
4 g apelsīna miza, sarīvēta
apelsīna miza, sarīvēta
50 g
50 g apelsīna mīkstums
apelsīna mīkstums
50 ml
50 ml citrona sula
citrona sula
15 g
15 g griķu medus
griķu medus
8 g
8 g graudu sinepes
graudu sinepes
60 ml
60 ml olīveļla
olīveļla
Putām
200 ml
200 ml svaigu tomātu sula
svaigu tomātu sula
25 g
25 g balzamiko etiķis, gaišais
balzamiko etiķis, gaišais
8 gab.
8 gab. želatīna plāksnītes
želatīna plāksnītes
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Kāzu ēdienkarte
  • Kristību ēdienkarte
  • Romantiskas vakariņas
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Garneles un vistas fileja vienā ēdienā šķiet visai neparasts salikums, vai ne? Restorāna "LOOK" šefpavārs Kārlis Mugins iedrošina, ka tas ir nogaršošanas vērts.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Visas mērces sastāvdaļas, izņemot eļļu, liec blenderī un sablendē. Sākot blendēt, lēnā strūkliņā pievieno eļļu, līdz mērce sabiezē.

    Gatavo putas. želatīnu Izspiež tomātu sulu no svaigiem tomātiem, pievieno balzamiko etiķi, sāli un samaisa.

    Izkausē želatīnu, pievieno sulai, iemaisa, uzbriedina sulu, pilda to sifonā un liek ledusskapī atdzesēties uz 2 – 3 stundām.

    Pannā uzkarsē eļļu un uz lēnas uguns apcep vistas filejas gabaliņus un tīģergarneles.

    Ēdienu pasniedz, šķīvja pamatni noklājot ar medus-alus mērci, tad izkārto vistas filejas gabaliņus un tīģergarneles, uzpūš no sifona tomātu putas.

    Par Daugmales Jāņa bišu medus saietu

    Pagājušā gada augustā notika 1. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets, kurā piedalījās 12 populāri un iemīļoti Rīgas restorānu šefpavāri, gatavojot ēdienus ar dažādu medu piedevām. Šogad 2. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets uzņēmis vērienīgākus apgriezienus un pulcē 27 populārus Latvijas restorānu šefpavārus. Saiets notiks trijās kārtās 13.,20. un 27. oktobrī, katra no tām veltīta citam medus veidam - meža aveņu, griķu un viršu. Ik kārtā piedalīsies deviņi šefpavāri, kuriem dots uzdevums - ēdiena gatavošanā jāiekļauj ne tikai medus, bet arī "Lielvārdes" alus. Iepazīstinām ar saieta otro kārtu, kurā pavāri gatavo ēdienus ar griķu medu un "Lielvārdes" alu.

    Projekts sadarbībā ar:

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form