Griķu salāti ar bietēm, kūpinātu lasi un diļļu mērci
Foto: Publicitātes foto
0 0
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
100 g
100 g griķi
griķi
1 ĒK
1 ĒK graudu sinepes
graudu sinepes
80 g
80 g grieķu jogurts
grieķu jogurts
1
1 ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
 
diļļu buntīte
diļļu buntīte
40 g
40 g rukola vai citi salāti
rukola vai citi salāti
120 g
120 g kūpināts lasis vai cita kūpināta zivs
kūpināts lasis vai cita kūpināta zivs
200 g
200 g vārītas bietes
vārītas bietes
pēc garšas
pēc garšas sāls un malti melnie pipari
sāls un malti melnie pipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Piknika ēdienu receptes
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Zivju un jūras produktu salāti
  • Pasaules Virtuve
  • Vasara ir īpašs laiks – tā ir iespēja svaigā gaisā būt gandrīz nepārtraukti, atpūšoties, izklaidējoties, svinot, strādājot un darot arī pavisam ikdienišķas lietas, piemēram, gatavojot un ieturot maltīti. Salātu recepti piknikam pie dabas krūts piedāvā kulinārijas blogere Betija Kalēja sadarbībā ar AS “Dobeles dzirnavnieks”.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katliņā uzvāra 400 ml ūdens ar šķipsnu sāls, pieber griķus un vāra 15 minūtes. Ļauj atdzist.

    Gatavo mērcīti. Jogurtu sajauc ar sinepēm, pievieno ķiploka daiviņu, kas izspiesta caur spiedi, sakapātas dilles, kā arī sāli un piparus pēc garšas.

    Bietes sagriež kubiņos, lasi sadala mazākos gabaliņos.

    Kārto salātus – divās vidēji lielās burciņās liek sastāvdaļas šādā secībā: mērce, salātlapas, griķi, lasis un bietes.

    Aizskrūvētās burciņas uzglabā ledusskapī. Pirms pasniegšanas burciņu sakrata/apmaisa, lai mērcīte noklātu visus salātus.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form