Advente ir mierpilns un apcerīgs laiks, kas palīdz mums sagatavoties svētku brīnumam. To aizvadām, cenšoties sakārtot lietas un telpu ap mums, kā arī pašiem sevi – domas, emocijas, izjūtas. Tāpēc kristīgajās tradīcijās būtiska Ziemassvētku gaidīšanas sastāvdaļa ir gavēnis, kas ar saprātīgiem uztura ierobežojumiem un mērenību palīdz cilvēkiem šķīstīt savu dvēseli, prātu un ķermeni. Īpaši gavēņa laikam "Tex-Mex" šefpavārs iesaka izmēģināt un baudīt griķu zupu ar dārzeņiem, garnelēm un bazilika pesto.
35Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
100 gburkāni100 gsīpoli200 gcukini300 gķirbis150 ggriķi200 gvārītas, tīrītas garneles ūdens2 ķiploka daiviņas50 gbazilika pesto sāls, pipari

Sagatavošana

1

Burkānus, cukīni un ķirbi sagriež nelielos kubiņos un apcep uz pannas zeltaini brūnus.

2

Dārzeņiem pievieno sasmalcinātu ķiploku un nedaudz apcep.

3

Katlā uzvāra ūdeni un pievieno griķus un apceptos dārzeņus. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.

4

Vāra, kamēr griķi ir mīksti.

5

Kad zupa ir gatava, to salej šķīvjos pa porcijām, virsū liek garneles un pārsmidzina ar bazilika pesto.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!