Kas gan būtu dārza ballītes bez pašu gatavotiem burgeriem? Sulīgi cepts vistas šašliks salikumā ar kraukšķīgajiem burkānu un kāpostu salātiem un kreptīgo mērci garšos dievīgi. Kā visu soli pa solim pagatavot, demonstrē ''Grila skola''.
35Minūtes
16Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
900 gcāļa šašliks (bez kaula)8 gab.burgeru maizītes salātlapas mazsālīti gurķi7 ĒKmilti2 gab.olas glāzepiens eļļa cepšanai gab.kāpostgalva3 gab.burkāni pēc garšasdilles pēc garšassāls150 gmajonēze pēc garšasTabasco mērce pēc garšasdilles1 gab.ķiploka daiva

Sagatavošana

1

Gatavo burgerus. Vienā bļodā ieber miltus, otrā bļodā sakul olas ar pienu. Gaļas gabalus vispirms apvārta miltos, tad olu maisījumā un tad atkal miltos. Lai veidotos kraukšķīga garoziņa, gaļu cep lielā eļļas daudzumā. Dziļā pannā uzkarsē eļļu un cep gaļu no abām pusēm līdz tā ir zeltaini brūna. Uz restēm notecina liekos taukus.

2

Gatavo mērci. Majonēzi samaisa ar sasmalcinātu ķiploka daiviņu, dillēm un piepilina pēc garšas Tabasco mērci.

3

Gatavo salātus. Kāpostus sagriež strēmelītēs. Burkānus nomizo un sagriež garās strēmelītēs vai sarīvē uz dārzeņu rīves. Visu liek bļodā, pievieno pēc garšas sāli un sasmalcinātas dilles. Ar rokām kārtīgi saspaida, lai no kāpostiem izdalās sula.

4

Liek kopā burgerus. Maizītes apakšu iesmērē ar mērci, tad liek virsū salātu lapas un gurķa šķēlītes, gaļu un salātus. Apsedz ar otru maizītes daļu.

Gardu muti bauda!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!