Grilēta dedzinātu citronu un kalmāru pica
Foto: Publicitātes foto
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Recepti iesaka Linda Vilmansone.

Vispirms pagatavo mīklu. Virtuves kombainā ieliek mīklas maisāmo uzgali, ievieto visas sastāvdaļas un ļauj tām samaisīties vienmērīgā mīklas pikucī.

Ja virtuves kombaina nav, tad mīklu var samīcīt 10 minūšu laikā ar rokām. Nelielā trauciņā liek sauso raugu un pievieno mazliet silta ūdens un ļauj tam 10 minūtes izreaģēt, veidojot kapučīno līdzīgas putiņas.

Lielā bļodā ber miltus un pievieno raugu, pamazām pievienojot siltu ūdeni.

Kad maisīšana ar dakšu kļūst apgrūtinoša un mīkla paliek biezāka, to sāk mīcīt ar rokām, rullējot uz vienu un otru pusi, pieturot un staipot to ar rokas pamatni prom no sevis. Turpina to, kamēr mīkla ir saturīga un elastīga. Gatavā mīklā būtu jāiebaksta ar pirkstu, un, ja pāris sekunžu laikā tā ieņem savu sākotnējo formu, tā ir gatava.

Mīklu apklāj ar mitru dvielīti un noliek uz 45 minūtēm siltā vietā, kamēr tā ir uzbriedusi un dubultojusies apjomā.

Gatavu mīklu sadala trīs porcijās un izrullē un izstaipa ar rokām.

Citronus sagriež plānās šķēlītēs.

Picas pamatni uzmanīgi liek uz grila un cep 4 minūtes no katras puses.

Līdztekus blakus nogrilē citronu šķēles un kalmāru gredzenus. Ja nav pieejams grils, tad picu var cept uz grila pannas vai parastās pannas, bet tad nebūs dūmu aromāts.

Gatavai pamatnei pāri kārto mocarellas siera šķēlītes, pārlej ar medu, pamīšus izkārto grilētās citronu šķēlītes un kalmāru gredzenus.

Pasniedz ar svaigu baziliku un ēd nekavējoties.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form