Grilēta dedzinātu citronu un kalmāru pica
Foto: Publicitātes foto
0 0
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Mīklai:
1 kg
1 kg smalka maluma kviešu milti
smalka maluma kviešu milti
14 g
14 g sausais raugs
sausais raugs
1 TK
1 TK smalkā jūras sāls
smalkā jūras sāls
1 ĒK
1 ĒK cukurs
cukurs
650 ml
650 ml silts ūdens
silts ūdens
Virskārtai:
300 g
300 g kalmāru gredzeni
kalmāru gredzeni
3
3 citroni
citroni
 
bazilika lapiņas
bazilika lapiņas
400 g
400 g mocarella
mocarella
2 ĒK
2 ĒK medus
medus
1 šķipsna
1 šķipsna melnie pipari
melnie pipari
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Picas un karstmaizes
  • Piknika ēdienu receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Recepti iesaka Linda Vilmansone.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vispirms pagatavo mīklu. Virtuves kombainā ieliek mīklas maisāmo uzgali, ievieto visas sastāvdaļas un ļauj tām samaisīties vienmērīgā mīklas pikucī.

    Ja virtuves kombaina nav, tad mīklu var samīcīt 10 minūšu laikā ar rokām. Nelielā trauciņā liek sauso raugu un pievieno mazliet silta ūdens un ļauj tam 10 minūtes izreaģēt, veidojot kapučīno līdzīgas putiņas.

    Lielā bļodā ber miltus un pievieno raugu, pamazām pievienojot siltu ūdeni.

    Kad maisīšana ar dakšu kļūst apgrūtinoša un mīkla paliek biezāka, to sāk mīcīt ar rokām, rullējot uz vienu un otru pusi, pieturot un staipot to ar rokas pamatni prom no sevis. Turpina to, kamēr mīkla ir saturīga un elastīga. Gatavā mīklā būtu jāiebaksta ar pirkstu, un, ja pāris sekunžu laikā tā ieņem savu sākotnējo formu, tā ir gatava.

    Mīklu apklāj ar mitru dvielīti un noliek uz 45 minūtēm siltā vietā, kamēr tā ir uzbriedusi un dubultojusies apjomā.

    Gatavu mīklu sadala trīs porcijās un izrullē un izstaipa ar rokām.

    Citronus sagriež plānās šķēlītēs.

    Picas pamatni uzmanīgi liek uz grila un cep 4 minūtes no katras puses.

    Līdztekus blakus nogrilē citronu šķēles un kalmāru gredzenus. Ja nav pieejams grils, tad picu var cept uz grila pannas vai parastās pannas, bet tad nebūs dūmu aromāts.

    Gatavai pamatnei pāri kārto mocarellas siera šķēlītes, pārlej ar medu, pamīšus izkārto grilētās citronu šķēlītes un kalmāru gredzenus.

    Pasniedz ar svaigu baziliku un ēd nekavējoties.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form