Gardas, grilētas foreles ar krāsnī ceptiem dārzeņiem – kartupeļiem, kabačiem, sīpoliem, cukīni un citiem gardumiem. Recepti portāla "Viņa" grila meistardarbu konkursam iesūtījusi Samanta.

18Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgmazi kartupeļi4 ĒKolīveļļa1.5 kgforele sāls pipari saujapētersīļi saujabaziliks sarkanā un dzeltenā paprika3 mazi cukīni1 fenhelis250 gķirštomāti2 ķiploka daiviņas100 gŠalotes sīpoli1 ĒKrozmarīns100 mlsauss baltvīns100 mldārzeņu buljons40 gizkausēts sviests1 citrons

Sagatavošana

1

Kartupeļus nomazgā un 15 minūtes vāra sālsūdenī, tad nomizo un sagriež.

2

Pannā uzkarsē 2 ēdamkarotes eļļas, tajā nedaudz apcep sagrieztos kartupeļus.

3

Foreli noskalo aukstā ūdenī un viegli nosusina, apkaisa ar sāli un pipariem. Zivs biezāko daļu no vienas puses iegriež 5-6 vietās.

4

Zaļumus nomazgā, sakapā, samaisa ar 2 ēdamkarotēm eļļas un pusi ievieto zivs iegriezumos. Foreli ietin 2 folija kārtās un liek uz grila, ļaujot cepties aptuveni 25-30 minūtes.

5

Notīra un nomazgā paprikas, sagriež sloksnītēs. Notīra cukīni un fenheli, sagriež ripiņās. Tomātus nomazgā un pārgriež uz pusēm, ķiplokus un sīpolus nomizo un sadala daiviņās.

6

Visus dārzeņus sajauc ar atlikušajiem zaļumiem un liek cepties cepeškrāsnī. Dārzeņus pārlej ar vīnu, dārzeņu buljonu un sviestu. Visu viegli pārkaisa ar sāli un pipariem. Cep 200°C aptuveni 30 minūtes, ja nepieciešams, aplaista ar buljonu.

7

Kad dārzeņi un zivs gatavi, zivi skaisti ievieto klāt dārzeņiem pannā, ļaujot sajaukties ar vīnu, sviestu un buljonu. Pasniedz pannā, blakus servējot 4 daļās sagrieztu citronu zivs apslacīšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!