Grilēta forele ar ceptiem dārzeņiem
Foto: S. Vaivade
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Gardas, grilētas foreles ar krāsnī ceptiem dārzeņiem – kartupeļiem, kabačiem, sīpoliem, cukīni un citiem gardumiem. Recepti portāla "Viņa" grila meistardarbu konkursam iesūtījusi Samanta.

Kartupeļus nomazgā un 15 minūtes vāra sālsūdenī, tad nomizo un sagriež.

Pannā uzkarsē 2 ēdamkarotes eļļas, tajā nedaudz apcep sagrieztos kartupeļus.

Foreli noskalo aukstā ūdenī un viegli nosusina, apkaisa ar sāli un pipariem. Zivs biezāko daļu no vienas puses iegriež 5-6 vietās.

Zaļumus nomazgā, sakapā, samaisa ar 2 ēdamkarotēm eļļas un pusi ievieto zivs iegriezumos. Foreli ietin 2 folija kārtās un liek uz grila, ļaujot cepties aptuveni 25-30 minūtes.

Notīra un nomazgā paprikas, sagriež sloksnītēs. Notīra cukīni un fenheli, sagriež ripiņās. Tomātus nomazgā un pārgriež uz pusēm, ķiplokus un sīpolus nomizo un sadala daiviņās.

Visus dārzeņus sajauc ar atlikušajiem zaļumiem un liek cepties cepeškrāsnī. Dārzeņus pārlej ar vīnu, dārzeņu buljonu un sviestu. Visu viegli pārkaisa ar sāli un pipariem. Cep 200°C aptuveni 30 minūtes, ja nepieciešams, aplaista ar buljonu.

Kad dārzeņi un zivs gatavi, zivi skaisti ievieto klāt dārzeņiem pannā, ļaujot sajaukties ar vīnu, sviestu un buljonu. Pasniedz pannā, blakus servējot 4 daļās sagrieztu citronu zivs apslacīšanai.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form