UZ grila cepta karpa ar ķiplokiem un ķimenēm
Foto: DELFI
4.0000 4
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
5 kg
5 kg liela karpa
liela karpa
 
ķimenes
ķimenes
 
sāls
sāls
1
1 ķiploks
ķiploks
1
1 citrons
citrons
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Īsta vasaras velte – pašu ķerta karpa, kas pēc tam iztīrīta un cepta uz grila. Iesmērē karpu ar saspiestu ķiploku un apkaisi ar garšvielām, lai izbaudītu patiesu gardu zivi. Ēd kopā ar vasarīgiem salātiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Svaigajai karpai (kas, protams, nav dzīva) iztīra iekšas un to kārtīgi noskalo. Padomu, par to, kā tīrīt zivis, vari lasīt šeit.

    Tīro zivi, kas pārgriezta uz pusēm, apkaisi ar nedaudz sāls, uzber pa virsu ķimenes (ne vairāk kā divas ēdamkarotes), un iesmērē aptuveni ar četrām saspiestām ķiploka daiviņām.

    Pēc tam karpu apslaksta ar svaigi spiestu citrona sulu. Karpu "aizver" un liek ledusskapī uz stundiņu.

    Tikmēr iekur grilu un izdedzina ogles, lai nebūtu liesmu. Kad karpa pavadījusi ledusskapī stundu, ņem to laukā, atver tās puses un liek uz grila. Vēl nedaudz apkaisa ar sāli.

    Grilē aptuveni divas stundas, kad grila temperatūra sasniegusi 140 grādus (5kg smagu zivi). Ja karpa mazāka, tad grilēšanas laiku samazina aptuveni uz pusotru stundu.

    Tasty.lv padoms - ja makšķerē pats, tad gatavošanai izvēlies tādu karpu, kas noķerta nevis nelielā dīķī, bet gan upē. Šādas zivs gaļa būs tīrāka un gardāka, jo zivs nav bijusi pārbarota, tāpēc nebūs arī trekna.

    Ja ķiploks garšo ļoti, pirms grilēšanas uzber karpai pa virsu vēl nedaudz smalki sagrieztu tā šķēlīšu.

    Gatavā zivs būs skaisti apbrūnējusi, bet ķiploki – kraukšķīgi.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form