Grilēta liellopa karbonāde – Dikļu pils šefpavāra Jāņa Siliņa recepte
Foto: Publicitātes foto
4 porcijas 
Sarežģītība: grūti
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Liellopa karbonāde ar burkānu krēmu un vēl citām garšīgām lietām ir viens no Dikļu pils restorāna piedāvājumiem Gastronomijas festivālā, kas līdz 6. septembrim priecēs Latvijas gardēžus. "Šis ēdiens tapis, lai mūsu viesi varētu izbaudīt ļoti labu Latvijā audzētu liellopa gaļu un meža veltes," stāsta šefpavārs Jānis Siliņš, aicinot nobaudīt īpašo Gastronomijas festivāla maltīti Dikļu pils vasaras terasē un dāvājot iespēju labas virtuves cienītājiem arī pašiem to pagatavot – mājās.

Sausos garšaugus saberž piestā, pievieno olīveļļu un sojas mērci. Karbonādi 5–10 minūtes iztur maisījumā, pēc tam cep uz grila 5–7 minūtes.

Burkānus novāra, pievieno sviestu un sāli pēc garšas. Visu sablendē.

Jaunos kartupeļu novāra gandrīz gatavus. Aplej ar olīveļļu, liek cepeškrāsnī un cep, līdz izveidojas kraukšķīga garoziņa.

Apcep sviestā ķiplokus, sīpolus, pievieno gailenes. Visu apcep. Pievieno saldo krējumu, pavāra 5 minūtes.

Šefpavāra padoms:

Nepārcepiet labu gaļu un nepārgataviniet produktus. Visu gatavošanai nepieciešamo pērciet tirgū, jo tepat Latvijā audzēta gaļa, dārzeņi un sēnes garšo vislabāk.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form