Foto: Shutterstock
Vēlies perfektas, mīkstas grilētas liellopu ribas? Gaļu vismaz dienu pirms cepšanas ieberzē ar sāli un pipariem. Tomēr ir vēl viens solis, kas jāizdara pirms grila pannas iekuršanas - ribas izcep gatavas cepeškrāsnī, satītas folijā. Šādi tu vari sagatavot ribas pat pāris dienas pirms grilēšanas vakara. Satin gaļu folijā un glabā ledusskapī līdz pienāk grila vakars. Kad grils sakarsis, ribas uz oglēm vairs tikai jāapbrūnina. Šādi var gatavot ne tikai liellopu ribas, bet arī jēra un cūkas.
210Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

liellopa ribu gabals sāls melnie pipari ābolu etiķis barbekjū mērce

Sagatavošana

1

Pirms sālīšanas ribu gabalam ar asu nazi nogriež sudraboto plēvi. To varētu arī nedarīt, tomēr gaļa kļūs mīkstāka un aromātiskāka, ja sudrabainās plēves nebūs.

2

Ieberzē gaļas gabalu bagātīgi ar sāli un pipariem no abām pusēm, ieliek plastikas maisiņā un noglabā ledusskapī uz nakti vai pilnu diennakti.

3

Ribas izņem no ledusskapja vismaz vienu stundu pirms likšanas cepeškrāsnī. Gaļai nav obligāti jābūt istabas temperatūras siltumā, bet tai nevajadzētu būt aukstai.

4

Kamēr sildās gaļa, sakarsē cepeškrāsni uz 150ºC.

5

Ribas cieši ietin folijā un liek karstā cepeškrāsnī ar kaulu pusi uz krāsns restītēm. Zem restītēm liec pannu ar ūdeni, kurā pilēt gaļas sulām, ja tādas izsūcas no folijas.

6

Gaļu cep apmēram 3 stundas, līdz tā mīksta. Ietin ribas jaunā folijā, gaļas sulas salejot bļodiņā, un liec ledusskapī vismaz uz vienu stundu vai līdz divām diennaktīm.

7

Samaisi gaļas cepeša sulas ar ābolu etiķi un tavu iecienītāko barbekjū mērci. Kad sanākuši draugi un grils ir iekurts, liek ribu gabalu virs oglēm un cep, līdz tas karamelizējies un smaržīgs.

8

Apgriežot gabalu apkārt, to apsmērē ar sagatavoto mērci. Uzmanību! Pirms tam mērci uz gaļas nesmērē, jo tā virs uguns degs. Tā kā gaļa ir jau gatava, grila uzdevums ir gaļa apbrūnināt un piešķirt tai neatkārtojamo grilētas gaļas aromātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!