Ja līdz šim augļi un ogas bija vairāk ierasti kā deserta sastāvdaļa, tad šosezon pieredzes bagātais šefpavārs un lauku gardēdis, "Barbora.lv" garšas eksperts Dzintars Kristovskis aicina tos izmēģināt apvienojumā ar grilēšanai ierastajiem zivju, gaļas un veģetārajiem ēdieniem, tādējādi tiem piešķirot svaigu un oriģinālu akcentu.

Šie salāti ir neiedomājami viegli, taču tajā pašā laikā pietiekami sātīgi. Kādu gaļu izmantot koftām jeb Austrumu virtuves iedvesmotajām gaļas bumbiņām – to nosaka katra personīgā gaume. Te lieliski iederēsies gan jēra, vistas, liellopu, jaunlopu un pat medījumu gaļa.

2700Minūtes
17Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
800 gtītara maltā gaļa30 glociņi1 TKkūpinātas paprikas pulveris3 gčili pārslas20 gķiploki3 goregano30 gpiparmētra100 gšalotes sīpols50 mlolīveļļa300 gne pārāk biezs bezpiedevu jogurts viena citrona sula100 gtahini pasta200 gdažādas salātlapas20 gpiparmētras20 gkinza100 gvalrieksti300 gzaļās vīnogas

Sagatavošana

1

Sāk ar koftu pagatavošanu. Sakapā visus garšaugus un pievieno gaļai. Gaļu pārkaisa ar garšvielām, pārlej ar olīveļļu un samaisa.

2

Masu atstāj uz 30 minūtēm un pēc veido koftas – nelielas gaļas bumbiņas. Koftas vai nu liek uz iesmiņa, vai grilē uz restes, kamēr tās paliek stingras.

3

Kamēr koftas grilējas, pagatavo salātus. Sajauc visas mērces sastāvdaļas un pievieno sāli pēc garšas. Ja mērce ir par skābu, tai var pievienot ēdamkaroti medus.

4

Salātu sastāvdaļas sajauc atsevišķā bļodā un vēlāk sadaļa individuālās porcijās.

5

Mērci pasniedz atsevišķi, lai salāti servēšanas brīdī izskatītos pēc iespējas estētiskāk.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!