Grilētas tītara koftas ar vīnogu salātiem
Foto: Publicitātes foto
0 0
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Koftām:
800 g
800 g tītara maltā gaļa
tītara maltā gaļa
30 g
30 g lociņi
lociņi
1 TK
1 TK kūpinātas paprikas pulveris
kūpinātas paprikas pulveris
3 g
3 g čili pārslas
čili pārslas
20 g
20 g ķiploki
ķiploki
3 g
3 g oregano
oregano
30 g
30 g piparmētra
piparmētra
100 g
100 g šalotes sīpols
šalotes sīpols
50 ml
50 ml olīveļļa
olīveļļa
Mērcei:
300 g
300 g ne pārāk biezs bezpiedevu jogurts
ne pārāk biezs bezpiedevu jogurts
 
viena citrona sula
viena citrona sula
100 g
100 g tahini pasta
tahini pasta
Salātiem:
200 g
200 g dažādas salātlapas
dažādas salātlapas
20 g
20 g piparmētras
piparmētras
20 g
20 g kinza
kinza
100 g
100 g valrieksti
valrieksti
300 g
300 g zaļās vīnogas
zaļās vīnogas
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Piknika ēdienu receptes
  • Dārzeņu salāti
  • Šašliks un citi grila ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Ja līdz šim augļi un ogas bija vairāk ierasti kā deserta sastāvdaļa, tad šosezon pieredzes bagātais šefpavārs un lauku gardēdis, "Barbora.lv" garšas eksperts Dzintars Kristovskis aicina tos izmēģināt apvienojumā ar grilēšanai ierastajiem zivju, gaļas un veģetārajiem ēdieniem, tādējādi tiem piešķirot svaigu un oriģinālu akcentu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Šie salāti ir neiedomājami viegli, taču tajā pašā laikā pietiekami sātīgi. Kādu gaļu izmantot koftām jeb Austrumu virtuves iedvesmotajām gaļas bumbiņām – to nosaka katra personīgā gaume. Te lieliski iederēsies gan jēra, vistas, liellopu, jaunlopu un pat medījumu gaļa.

    Sāk ar koftu pagatavošanu. Sakapā visus garšaugus un pievieno gaļai. Gaļu pārkaisa ar garšvielām, pārlej ar olīveļļu un samaisa.

    Masu atstāj uz 30 minūtēm un pēc veido koftas – nelielas gaļas bumbiņas. Koftas vai nu liek uz iesmiņa, vai grilē uz restes, kamēr tās paliek stingras.

    Kamēr koftas grilējas, pagatavo salātus. Sajauc visas mērces sastāvdaļas un pievieno sāli pēc garšas. Ja mērce ir par skābu, tai var pievienot ēdamkaroti medus.

    Salātu sastāvdaļas sajauc atsevišķā bļodā un vēlāk sadaļa individuālās porcijās.

    Mērci pasniedz atsevišķi, lai salāti servēšanas brīdī izskatītos pēc iespējas estētiskāk.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form