Foto: Jolanta Roze
Kad grils "pamodināts" no ziemas miega, jādomā arvien jauni veidi, kā to likt pie darba. Ar šašliku vairs nevienu nepārsteigsi, bet sulīgi cūkgaļas kebabi komplektā ar pirmajiem mazsālītajiem – tā tik ir štelle!

Uz grila cepti kebabi un burgeru kotletes cepšanas laikā nereti zaudē sulīgumu, jo gaļa tiek vai nu "pierauta" pie restītes vai arī cepējs, nemākulīgi apgriežot izstrādājumu, pārdur tā apvalciņu. Šoreiz skaidrosim, kā no tā izvairīties.

60Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgcūkgaļas maltā gaļa1 neliels sīpols3 ķiploka daiviņas paprika1 TKkumins buntīte kinzas1 TKcukurs pēc garšassāls1 ĒKkūpinātas paprikas pulveris pēc garšassvaigi malti melnie pipari eļļa

Sagatavošana

1

Sīpolu, ķiplokus, papriku, zaļumus un garšvielas ar blenderi sasmalcina viendabīgā masā.

2

Pievieno gaļai sasmalcinātās sastāvdaļas un mīca, līdz masa ir viendabīga un vairs nelīp pie rokām.

3

Izklāj restīti ar foliju (ar spožāko pusi uz augšu). Pārziež foliju ar eļļu. Ar aukstā ūdenī samitrinātām rokām veido garenas formas kebabus, liek uz folijas atstatus vienu no otras, pārkaisa ar kūpinātas paprikas pulveri.

Foto: Jolanta Roze
4

Uzkarsē grilu, liek restīti ar kebabiem uz grila, foliju gar kebabu malām ar nazi vai dakšu sacaurumo.

5

Kad kebabi no vienas puses viegli apcepušies (gaļa nav vēl apbrūnējusi, bet viegli "aprauta", lai sulas būtu noslēgtas iekšpusē), tad tos, izmantojot dakšu, viegli saplacina, uzmanīgi (cenšoties ar nazi vai dakšu nepārdurt kebabu apvalciņu, lai tie nezaudētu sulīgumu) apgriež un cep 3-4 minūtes no otras puses.

Foto: Jolanta Roze
6

Kebabus uzmanīgi noņem no folijas, foliju noņem no restes, jo tā vairs nebūs nepieciešama. Nedaudz uzvēdina ogles, lai tās vienmērīgi kvēlotu, liek kebabus uz restītes un turpina cepšanu, līdz tie iemantojuši apetītlīgi brūnganu garoziņu.

7

Pasniedz ar mazsālītiem gurķīšiem (recepte te) un atsvaidzinošu tzatziki mērci, ko gatavo, sekojot šīs receptes norādījumiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!