Grilēti cūkgaļas kebabi ar mazālītiem gurķīšiem
Foto: Jolanta Roze
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg cūkgaļas maltā gaļa
cūkgaļas maltā gaļa
1
1 neliels sīpols
neliels sīpols
3
3 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1/2
1/2 paprika
paprika
1 TK
1 TK kumins
kumins
 
buntīte kinzas
buntīte kinzas
1 TK
1 TK cukurs
cukurs
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
1 ĒK
1 ĒK kūpinātas paprikas pulveris
kūpinātas paprikas pulveris
pēc garšas
pēc garšas svaigi malti melnie pipari
svaigi malti melnie pipari
 
eļļa
eļļa
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Viegla vasaras maltīte
  • Piknika ēdienu receptes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Turku nacionālā virtuve
  • Kad grils "pamodināts" no ziemas miega, jādomā arvien jauni veidi, kā to likt pie darba. Ar šašliku vairs nevienu nepārsteigsi, bet sulīgi cūkgaļas kebabi komplektā ar pirmajiem mazsālītajiem – tā tik ir štelle!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uz grila cepti kebabi un burgeru kotletes cepšanas laikā nereti zaudē sulīgumu, jo gaļa tiek vai nu "pierauta" pie restītes vai arī cepējs, nemākulīgi apgriežot izstrādājumu, pārdur tā apvalciņu. Šoreiz skaidrosim, kā no tā izvairīties.

    Sīpolu, ķiplokus, papriku, zaļumus un garšvielas ar blenderi sasmalcina viendabīgā masā.

    Pievieno gaļai sasmalcinātās sastāvdaļas un mīca, līdz masa ir viendabīga un vairs nelīp pie rokām.

    Izklāj restīti ar foliju (ar spožāko pusi uz augšu). Pārziež foliju ar eļļu. Ar aukstā ūdenī samitrinātām rokām veido garenas formas kebabus, liek uz folijas atstatus vienu no otras, pārkaisa ar kūpinātas paprikas pulveri.

    Grilēti cūkgaļas kebabi ar mazālītiem gurķīšiem
    Foto: Jolanta Roze

    Uzkarsē grilu, liek restīti ar kebabiem uz grila, foliju gar kebabu malām ar nazi vai dakšu sacaurumo.

    Kad kebabi no vienas puses viegli apcepušies (gaļa nav vēl apbrūnējusi, bet viegli "aprauta", lai sulas būtu noslēgtas iekšpusē), tad tos, izmantojot dakšu, viegli saplacina, uzmanīgi (cenšoties ar nazi vai dakšu nepārdurt kebabu apvalciņu, lai tie nezaudētu sulīgumu) apgriež un cep 3-4 minūtes no otras puses.

    Grilēti cūkgaļas kebabi ar mazālītiem gurķīšiem
    Foto: Jolanta Roze

    Kebabus uzmanīgi noņem no folijas, foliju noņem no restes, jo tā vairs nebūs nepieciešama. Nedaudz uzvēdina ogles, lai tās vienmērīgi kvēlotu, liek kebabus uz restītes un turpina cepšanu, līdz tie iemantojuši apetītlīgi brūnganu garoziņu.

    Pasniedz ar mazsālītiem gurķīšiem (recepte te) un atsvaidzinošu tzatziki mērci, ko gatavo, sekojot šīs receptes norādījumiem.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form