Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Grilēts lasis folijā, kam piešķirta saldskāba un pikanta garša – tas pateicoties ingveram, čili, sojas mērcei un medum. Lasi drīkst grilēt arī cepeškrāsnī, tikai tad cepšanas laiks būs ilgāks.
25Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 TKsezama eļļa750 glaša fileja ingvers, 2,5cm gabaliņš4 ĒKmaiga sojas mērce1 sarkanais čili3 ĒKmedus3 sīpolloki

Sagatavošana

1

Ņem lielu folijas sloksni un apsmērē ar eļļu. Folijas sloksnes viducī liek laša fileju.

2

Ingveru nomizo un sarīvē, čili izņem sēkliņas un sakapā. Sakapā arī sīpollokus.

3

Lasim pārkaisa ingveru, pārlej sojas mērci un pārber sakapāto čili. Tad lasi apziež ar medu un pārkaisa ar lociņiem.

4

Foliju satin vaļīgā kabatiņā un uzliek lasi uz karsta grila. Cep uz oglēm 10-15 minūtes, līdz zivs mīksta un tās gabaliņi viegli atdalās.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!