Grilēts liellopa steiks ar brokoļiem un garšaugu mērci
Foto: Publicitātes foto
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
250 g
250 g sviests
sviests
1
1 bunte svaigi pētersīļi
bunte svaigi pētersīļi
3 TK
3 TK Dižonas sinepes
Dižonas sinepes
200 g
200 g vārīti jaunie kartupeļi
vārīti jaunie kartupeļi
4 gab.
4 gab. liellopa steiks
liellopa steiks
pēc garšas
pēc garšas jūras sāls
jūras sāls
pēc garšas
pēc garšas svaigi malti melnie pipari
svaigi malti melnie pipari
1 gab.
1 gab. sarkanais sīpols
sarkanais sīpols
120 ml
120 ml olīveļļa
olīveļļa
1 ĒK
1 ĒK svaiga citrona sula
svaiga citrona sula
1 gab.
1 gab. brokolis
brokolis
  • Gaļas ēdieni
  • Piknika ēdienu receptes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pasaules Virtuve
  • Iedvesmotam un jaunu garšu piepildītam sezonas sākumam, grilēšanas entuziasts un pārliecināts āra cepšanas fans ar vairāk nekā 20 gadu pieredzi Ingars Rudzītis sadarbībā ar "Lidl" piedāvā pārbaudītu dārzā gatavota ēdiena recepti.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pagatavo zaļumu sviestu, sajaucot sviestu, sasmalcinātos pētersīļus, tējkaroti Dižonas sinepju un dažus pilienus citrona sulas. Visu šo masu ieliec ledusskapī, lai tā atkal sacietētu.

    Liec vārīties kartupeļus ar visu mizu. Kad tie atdzisuši, sagriez tos biezās šķēlēs un grilē karstā grila pannā.

    Gatavos kartupeļus aplej ar eļļu, pārberot ar sāli un pipariem.

    Nomazgā un ar papīra dvielīti nosusini steikus, tauku kārtiņu uz gaļas gabala malas vairākās vietās pārgriez, lai tā grilējot nesarautos. Gaļu pārber ar sāli un cep uz grila pannas vai grila restēm.

    Padoms: lai gaļu nepārceptu un tā joprojām būtu kārdinoši sulīga, grilē to tikai kādas 2–3 minūtes no katras puses.

    Grilētos steikus ieliec lielā šķīvī un katra vidū uzliec pusēdamkaroti no ledusskapja izņemtā zaļumu sviesta. Pārklāj visu šķīvi ar pārtikas foliju un ļauj steikiem brīdi "atpūsties".

    Tikmēr pagatavo zaļumu mērci, kārtīgi samaisot gabaliņos sagrieztus sarkanos sīpolus, sauju rupji sasmalcinātu pētersīļu, 2 tējkarotes Dižonas sinepju, 100 ml olīveļļas, atlikušo citrona sulu, sāli un garšvielas pēc patikas.

    Svaigo brokoli sagriez iegarenās daiviņās, aplej ar eļļu un strauji apcep uz karstas pannas. Ideāli, ja tā būtu vokpanna, bet vari arī izmantot grila pannu. Neuztraucies, ja brokolis iegrauzdējas tumšāks, tas būs garšīgāks. Pievieno sāli un garšvielas.

    Kad viss gatavs, uz šķīvja liec kopā steiku, grilētos kartupeļus un brokoļus. Atsevišķā traukā pasniedz zaļumu mērci.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.