Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Veģetārieši noteikti nespēj iedomāties savu ēdienkarti bez siera, jo tas maltītēm piešķir sātīgumu un patīkamu sāļumu, tāpēc šī recepte būs labs papildinājums ikdienas maltītēm. Grilēts halumi siers kombinācijā ar svaigajiem dārzeņiem rada lieliski sabalansētu garšu buķeti, ko noteikti novērtēs arī veģetāro ēdienu skeptiķi.
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
150 gkuskuss150 mldārzeņu buljons svaigi spiesta sula no 1 apelsīna250 gšķēlēs sagriezts halumi siers2 ĒKolīveļļa1 fenheļa sakne pēc garšassagriezti sīpolloki1 liels, rīvēts burkāns50 ggranātābolu sēklas lobītas pistācijas svaigo salātu maisījums (derēs spināti, rukola, ledus salāti u.c.)

Sagatavošana

1

Ieber kuskusu bļodā, pārlej ar karstu buljonu un apelsīna sulu. Apmaisa un ļauj kuskusam ievilkties vismaz piecas minūtes, līdz tas ir uzbriedis.

2

Sausā, sakarsētā pannā (var izmantot grilpannu) liek cepties halumi sieru. Apcep pāris minūtes no abām pusēm, līdz siers kļūst zeltaini brūns. Noņem no pannas un liek uz šķīvja atdzesēties.

3

Tikmēr sakarsē pannā olīveļļu un apcep sagrieztos sīpollokus un plānās šķēlēs sagrieztu fenheļa sakni.

4

Salātu maisījumu liek bļodā, pievieno rīvētu burkānu un, kad atdzisuši sīpolloki un fenhelis, pievieno arī tos.

5

Kuskusam pievieno granātābolu sēklas un lobītas pistācijas, visu rūpīgi samaisa. Lai garšu vēl vairāk bagātinātu, var pievienot kuskusam arī kaltētas dzērvenes un žāvētas aprikozes.

6

Pasniedz kuskusa salātus ar svaigajiem pavasara dārzeņiem un grilēto sieru. Ja vēlas, salātus var apslacīt ar olīveļļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!