Grilētu dārzeņu iesmiņi
Foto: Shutterstock
5.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2
2 nelieli cukini
nelieli cukini
3
3 paprikas (dažādās krāsās)
paprikas (dažādās krāsās)
2
2 tomāti
tomāti
6
6 šampinjoni
šampinjoni
3 ĒK
3 ĒK sausais baltvīns
sausais baltvīns
2 ĒK
2 ĒK citronu sula
citronu sula
1 ĒK
1 ĒK medus
medus
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari
melnie pipari
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
Mērcei
10 g
10 g ingvers
ingvers
2
2 ķiploku daiviņas
ķiploku daiviņas
50 g
50 g sviests
sviests
1 ĒK
1 ĒK milti
milti
1 ĒK
1 ĒK karijs
karijs
1 ĒK
1 ĒK tomātu pasta
tomātu pasta
200 ml
200 ml gaļas buljons (vai dārzeņu)
gaļas buljons (vai dārzeņu)
2 ĒK
2 ĒK rozīnes
rozīnes
2 ĒK
2 ĒK kapāti pētersīļi
kapāti pētersīļi
  • Dārzeņu ēdieni
  • Dārzeņu un sēņu uzkodas
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Piknika ēdienu receptes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Grilētie dārzeņu iesmiņi būs perfekta piedeva grilētai gaļai. Pasniedz ar austrumniecisko karija mērci ar rozīnēm. Dārzeņi pirms grilēšanas vismaz stundu jāmarinē vīna marinādē.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vispirms pagatavo karija mērci. Ingveru notīra un smalki sarīvē. Smalki sagriež ķiploku. Pannā sakarsē sviestu un apcep ķiploku un ingveru, apmēram 1 minūti. Pievieno miltus, kariju, izmaisa un maisot karsē apmēram 2 minūtes, līdz milti gaiši brūni. Pievieno tomātu pastu, karstu buljonu. Līdzko mērce uzvārās, iemaisa kapātus pētersīļus, rozīnes. Mērci vāra uz lēnas uguns apmēram 20 minūtes.

    Bļodā ielej baltvīnu, iemaisa citronu sulu, medu, sāli un piparus. Cukini un tomātus sagriež ripās, apmēram 1 cm biezās, paprikas piemērota lieluma gabalos. Dārzeņus liek vīna marinādē un ļauj tiem marinēties apmēram 1 stundu.

    Tikmēr notīra šampinjonus. Kad dārzeņi iemarinējušies, tos pamīšus ar šampinjoniem kārto uz iesmiņiem. Iesmiņus apviļā šķīvī ar olīveļļu, liek virs karsta grila un cep gatavus, apmēram 15 minūtes. Pasniedz ar karija mērci.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

    Tags

    Dārzeņi Baltvīns Citronu sula Cukīni Ingvers Karijs Ķiploki Medus Melnie pipari Milti Olīveļļa Paprika Pētersīļi Rozīnes Sāls Sviests Šampinjoni Tomāti Tomātu pasta Dārzeņu ēdieni Dārzeņu un sēņu uzkodas Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei Ikdienas maltītei Viegla vasaras maltīte Grils Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas Piknika ēdienu receptes Pusdienas Vakariņas viegli
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form