Griljāžas groziņi ar riekstiem un šokolādi
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
15 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
30 g
30 g sviests
sviests
30 g
30 g Muskovado cukurs
Muskovado cukurs
1 ĒK
1 ĒK medus
medus
2 ĒK
2 ĒK milti
milti
30 g
30 g žāvēti ķirši
žāvēti ķirši
30 g
30 g cukurotas citrusaugļu miziņas vai žāvētu augļu maisījums
cukurotas citrusaugļu miziņas vai žāvētu augļu maisījums
50 g
50 g grauzdēti sāļie rieksti
grauzdēti sāļie rieksti
150 g
150 g tumšā šokolāde (izkausēta)
tumšā šokolāde (izkausēta)
Piederumi:
 
silikona mazo groziņu forma (vismaz 15 iedalījumi)
silikona mazo groziņu forma (vismaz 15 iedalījumi)
 
cepamā panna
cepamā panna
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Cepumi
  • Citi saldēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Kraukšķīgi rieksti, mīksti ķirši un stingra brūnā cukura karamele maigas šokolādes groziņā. Griljāžas groziņi jeb florentīni piestāv ne tikai svētku laikam, bet būs arī lieliska dāvaniņa tuviniekiem un draugiem.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

    Nelielā katliņā ieliek sviestu, cukuru un medu un visu izkausē uz lēnas uguns. Pēc tam pievieno miltus, visu kārtīgi apmaisa, lai veidotos vienmērīga masa.

    Katliņu ņem nost no plīts un iemaisa saldajā masā ķiršus, citrusaugļu miziņas vai citus žāvētus augļus, un sasmalcinātus riekstus.

    Masu vienmērīgi sadala starp groziņu iedalījumiem silikona veidnē. Silikona veidni pēc tam liek uz cepamās pannas.

    Florentīnus liek cepties uz 10–12 minūtēm, līdz tie burbuļo zeltaini. Formu pēc tam ņem laukā no cepeškrāsns un cukurotos groziņus kārtīgi atdzesē.

    Kad florentīni atdzisuši, tos rūpīgi izņem no silikona formas.

    Formu izmazgā un kārtīgi izslauka.

    Ņem izkausēto šokolādi un piecos groziņu iedalījumos ielej kārtīgu tējkaroti izkausētās šokolādes. Pa virsu šokolādei liek florentīnus un rūpīgi piespiež, lai gar maliņām noklātos šokolāde.

    Procesu atkārto, līdz visi florentīni ielikti šokolādes "peldē". Griljāžas groziņiem ļauj atdzist, lai šokolāde kārtīgi sastingtu.

    Gatavos florentīnus ēd tāpat, liek uz svētku galda vai izmanto kā garšīgu dāvanu Ziemassvētkos, skaisti iesaiņojot kādā stikla traukā, caurspīdīgā maisiņā vai kā citādi.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form