Foto: Shutterstock
Gardas, mazas kūciņas, kuras izkūst mutē, katram kumosam sajaucoties ar maskarpones krēma putām un svaigajām zemenēm un mellenēm.

Groziņiem izmanto trauslo smilšu mīklu, kuras recepti vari izlasīt šeit. Ja cep nelielus groziņus, mīklu vari klāt mazo kēksiņu formiņām nevis iekšpusē, bet ārpusē. Tā kā trauslo smilšu mīklu nav ieteicams rullēt pārāk plānu, pretēji, groziņš nespēs nest krēmu ar ogām, to uzklāj kēksiņa formai no ārpuses. Ļoti maziem groziņiem piemērotāka būs smilšu mīkla.

150Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 porcija trauslā smilšu mīkla200 gzemenes50 gmellenes250 gMascarpone125 gsaldais krējums2 ĒKcukurs0.5 TKvaniļas cukurs

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 190ºC. Sagatavo kēksiņu formas, tās izsmērējot ar sviestu un izkaisot viegli ar miltiem.

2

Pagatavo mīklu, izrullē apmēram 3 - 4 mm biezu, ieklāj (uzklāj) formiņās. Ja kēksiņu formiņas izmanto ar kājām gaisā un mīklu klāj no ārpuses, tad ar dakšiņu groziņa maliņas cieši piespiež pie pannas pamatnes. Liek karstā cepeškrāsnī un cep 8 - 10 minūtes, līdz groziņi zeltaini brūni. Atdzesē līdz istabas temperatūrai.

3

Kad groziņi atdzisuši, sakuļ saldo krējumu ar cukuru, noliek malā. Sakuļ maskarponi un iecilā putukrējumu. Pilda groziņos un grezno ar gabaliņos sagrieztām zemenēm un mellenēm, pārkaisa ar pūdercukuru.

Groziņus, sapildītus ar maskarpones krēmu, var glabāt saldētavā līdz pasniegšanas brīdim. Ja groziņi sasaluši, tos pirms greznošanas sasilda istabas temperatūrā apmēram 5 - 10 minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!