Groziņiem izmanto trauslo smilšu mīklu, kuras recepti vari izlasīt šeit. Ja cep nelielus groziņus, mīklu vari klāt mazo kēksiņu formiņām nevis iekšpusē, bet ārpusē. Tā kā trauslo smilšu mīklu nav ieteicams rullēt pārāk plānu, pretēji, groziņš nespēs nest krēmu ar ogām, to uzklāj kēksiņa formai no ārpuses. Ļoti maziem groziņiem piemērotāka būs smilšu mīkla.
Sastāvdaļas
Sagatavošana
Liek karsēties cepeškrāsni uz 190ºC. Sagatavo kēksiņu formas, tās izsmērējot ar sviestu un izkaisot viegli ar miltiem.
Pagatavo mīklu, izrullē apmēram 3 - 4 mm biezu, ieklāj (uzklāj) formiņās. Ja kēksiņu formiņas izmanto ar kājām gaisā un mīklu klāj no ārpuses, tad ar dakšiņu groziņa maliņas cieši piespiež pie pannas pamatnes. Liek karstā cepeškrāsnī un cep 8 - 10 minūtes, līdz groziņi zeltaini brūni. Atdzesē līdz istabas temperatūrai.
Kad groziņi atdzisuši, sakuļ saldo krējumu ar cukuru, noliek malā. Sakuļ maskarponi un iecilā putukrējumu. Pilda groziņos un grezno ar gabaliņos sagrieztām zemenēm un mellenēm, pārkaisa ar pūdercukuru.
Groziņus, sapildītus ar maskarpones krēmu, var glabāt saldētavā līdz pasniegšanas brīdim. Ja groziņi sasaluši, tos pirms greznošanas sasilda istabas temperatūrā apmēram 5 - 10 minūtes.