Gruboto ar bietēm un diviem sieriem
Foto: Publicitāts foto
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g bietes (nomizotas, svaigas)
bietes (nomizotas, svaigas)
750 ml
750 ml buljons
buljons
250 g
250 g grūbas
grūbas
150 ml
150 ml sauss baltvīns
sauss baltvīns
30 g
30 g sviests
sviests
2
2 sīpoli
sīpoli
4
4 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
50 g
50 g cietais siers (rīvēts)
cietais siers (rīvēts)
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
100 g
100 g kazas siers
kazas siers
 
biešu dīgsti pasniegšanai
biešu dīgsti pasniegšanai
  • Latvijas svētku receptes
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Putras un biezputras
  • Lai iepazītu grūbas jaunās garšās un krāsās, pagatavo krēmīgo gruboto ar bietēm un diviem sieriem. Recepti iesaka kulinārijas bloga "Našķoties" saimniece Zane Ozoliņa sadarbībā ar “Dobeles dzirnavnieks”.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Grūbas aplej ar ūdeni un atstāj mērcēties 2 stundas, pēcāk tās noskalo tekošā ūdenī.

    Bietes nomizo, sagriež apmēram 2 cm biezās šķēlēs, izkārto uz cepamās plātnes, liek 180 ° C sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo apmēram stundu, līdz tās kļuvušas pavisam mīkstas.

    Uz pannas sviestā apcep gabaliņos sagrieztus sīpolus un sasmalcinātas ķiploka daiviņas, tad pievieno nosusinātas grūbas, tās nedaudz apcep. Pēcāk pannas saturu aplej ar baltvīnu un visu turpina karsēt uz vidēji nelielas uguns.

    Kad baltvīns gandrīz iztvaikojis, pielej apmēram 1/5 daļu buljona un turpina karsēt, līdz buljons daļēji iztvaikojis un iesūcies grūbās, tad pievieno vēl vienu 1/5 daļu buljona un turpina karsēt. Tā grūbas gatavoapmēram 40 minūtes, ik pa brīdim papildinot ar buljonu.

    Kad grūbas ir gatavas, tām pievieno ar dakšiņu saspaidītas bietes, cieto sieru un sāli pēc garšas.

    Gruboto pasniedz pārkaisītu ar gabaliņos sadrupinātu kazas sieru un biešu dīgstiem.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form