Foto: Publicitāts foto
Lai iepazītu grūbas jaunās garšās un krāsās, pagatavo krēmīgo gruboto ar bietēm un diviem sieriem. Recepti iesaka kulinārijas bloga "Našķoties" saimniece Zane Ozoliņa sadarbībā ar “Dobeles dzirnavnieks”.
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gbietes (nomizotas, svaigas)750 mlbuljons250 ggrūbas150 mlsauss baltvīns30 gsviests2 sīpoli4 ķiploka daiviņas50 gcietais siers (rīvēts) pēc garšassāls100 gkazas siers biešu dīgsti pasniegšanai

Sagatavošana

1

Grūbas aplej ar ūdeni un atstāj mērcēties 2 stundas, pēcāk tās noskalo tekošā ūdenī.

2

Bietes nomizo, sagriež apmēram 2 cm biezās šķēlēs, izkārto uz cepamās plātnes, liek 180 ° C sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo apmēram stundu, līdz tās kļuvušas pavisam mīkstas.

3

Uz pannas sviestā apcep gabaliņos sagrieztus sīpolus un sasmalcinātas ķiploka daiviņas, tad pievieno nosusinātas grūbas, tās nedaudz apcep. Pēcāk pannas saturu aplej ar baltvīnu un visu turpina karsēt uz vidēji nelielas uguns.

4

Kad baltvīns gandrīz iztvaikojis, pielej apmēram 1/5 daļu buljona un turpina karsēt, līdz buljons daļēji iztvaikojis un iesūcies grūbās, tad pievieno vēl vienu 1/5 daļu buljona un turpina karsēt. Tā grūbas gatavoapmēram 40 minūtes, ik pa brīdim papildinot ar buljonu.

5

Kad grūbas ir gatavas, tām pievieno ar dakšiņu saspaidītas bietes, cieto sieru un sāli pēc garšas.

6

Gruboto pasniedz pārkaisītu ar gabaliņos sadrupinātu kazas sieru un biešu dīgstiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!