Gruboto ar ķirbi un zilo sieru
Foto: Publicitātes foto
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
40 g
40 g sviests
sviests
1
1 sīpols
sīpols
2
2 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
700 g
700 g muskata ķirbis
muskata ķirbis
1 l
1 l dārzeņu buljons
dārzeņu buljons
250 g
250 g pērļu grūbas
pērļu grūbas
 
timiāna zariņš
timiāna zariņš
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas malts muskatrieksts
malts muskatrieksts
150 ml
150 ml 10% saldais krējums
10% saldais krējums
4
4 bekona šķēles
bekona šķēles
 
gorgonzola pasniegšanai
gorgonzola pasniegšanai
  • Ikdienas maltītei
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Putras un biezputras
  • Tuvojoties Latvijas dzimšanas dienai, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu "Elvi" piedāvā latviska gruboto recepti ar ķirbja gabaliņiem. Īpaši labi krēmīgā grūbu putra garšos, ja pasniegsi to ar cepta bekona kraukšķīšiem un gorgonzolas sieru.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uz lēnas uguns liek vārīties buljonu, kopā ar timiāna zariņu.

    Smalki sakapā sīpolus un ķiplokus, tos viegli apcep lielā pannā, pievienojot 20 gramus sviesta.

    Apceptajiem dārzeņiem pievieno kubiņos sagrieztu ķirbi, visu cep vēl apmēram 7 minūtes, līdz ķirbis sāk palikt mīksts.

    Pievieno masai atlikušo sviestu, pagaida, līdz tas izkūst, un dārzeņiem liek klāt pērļu grūbas. Visu cep apmēram 1 minūti, pastāvīgi maisot.

    Masai, lēnām maisot, pa 1-2 kausiņiem, pievieno visu uzvārīto buljonu. Turpina masu maisīt apmēram 15-20 minūtes, līdz grūbas ir gatavas.

    Kamēr gatavojas grūbas, atsevišķā pannā apcep bekonu, līdz tas kļūst nedaudz kraukšķīgs. Apcepto bekonu sagriež mazos gabaliņos.

    Grūbu un dārzeņu masai gatavošanas beigās pievieno saldo krējumu, sāli un muskatriekstu, vēl nedaudz pakarsē, līdz gruboto iegūst vēlamo konsistenci.

    Pasniedz, rotājot ar bekona gabaliņiem un gorgonzolas sieru.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form