Foto: Publicitātes foto
Tuvojoties Latvijas dzimšanas dienai, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu "Elvi" piedāvā latviska gruboto recepti ar ķirbja gabaliņiem. Īpaši labi krēmīgā grūbu putra garšos, ja pasniegsi to ar cepta bekona kraukšķīšiem un gorgonzolas sieru.
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
40 gsviests1 sīpols2 ķiploka daiviņas700 gmuskata ķirbis1 ldārzeņu buljons250 gpērļu grūbas timiāna zariņš pēc garšassāls pēc garšasmalts muskatrieksts150 ml10% saldais krējums4 bekona šķēles gorgonzola pasniegšanai

Sagatavošana

1

Uz lēnas uguns liek vārīties buljonu, kopā ar timiāna zariņu.

2

Smalki sakapā sīpolus un ķiplokus, tos viegli apcep lielā pannā, pievienojot 20 gramus sviesta.

3

Apceptajiem dārzeņiem pievieno kubiņos sagrieztu ķirbi, visu cep vēl apmēram 7 minūtes, līdz ķirbis sāk palikt mīksts.

4

Pievieno masai atlikušo sviestu, pagaida, līdz tas izkūst, un dārzeņiem liek klāt pērļu grūbas. Visu cep apmēram 1 minūti, pastāvīgi maisot.

5

Masai, lēnām maisot, pa 1-2 kausiņiem, pievieno visu uzvārīto buljonu. Turpina masu maisīt apmēram 15-20 minūtes, līdz grūbas ir gatavas.

6

Kamēr gatavojas grūbas, atsevišķā pannā apcep bekonu, līdz tas kļūst nedaudz kraukšķīgs. Apcepto bekonu sagriež mazos gabaliņos.

7

Grūbu un dārzeņu masai gatavošanas beigās pievieno saldo krējumu, sāli un muskatriekstu, vēl nedaudz pakarsē, līdz gruboto iegūst vēlamo konsistenci.

8

Pasniedz, rotājot ar bekona gabaliņiem un gorgonzolas sieru.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!