Grūbas ar kaltētiem tomātiem un zaļumiem
Foto: Shutterstock
2.6667 3
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
400 g
400 g grūbas
grūbas
2
2 nelieli sīpoli, sakapāti
nelieli sīpoli, sakapāti
3 ĒK
3 ĒK pesto
pesto
2 ĒK
2 ĒK sviests
sviests
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
150 ml
150 ml sauss baltvīns
sauss baltvīns
8
8 saulē kaltēti tomāti eļļā, sakapāti
saulē kaltēti tomāti eļļā, sakapāti
1 sauja
1 sauja pētersīļi
pētersīļi
4 ĒK
4 ĒK Parmezāna siers (sarīvēts) + vēl nedaudz pārkaisīšanai pirms pasniegšanas
Parmezāna siers (sarīvēts) + vēl nedaudz pārkaisīšanai pirms pasniegšanas
4
4 ķiploka daiviņas, sakapātas
ķiploka daiviņas, sakapātas
 
buljons, pēc nepieciešamības
buljons, pēc nepieciešamības
  • Citi ēdieni
  • Putras un biezputras
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Latvisko grūbu glaunāka variācija, kas būs lieliska piedeva jebkuram svētku cepetim. Ņem vērā - jo ilgāk gruboto ievilksies, jo irdenāks tas būs. Turklāt tas lieliski garšos arī nākamajā dienā, kad varēsi pasniegt bagātīgo gruboto kā piedevu viegliem, atsvaidzinošiem zaļajiem salātiem. Recepti Tasty.lv iesūtījusi Agnese, kura piedalās Džeimija Olivera veselīgo svētku recepšu konkursā.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Veģetāriešiem ieteicams kombinēt šo gruboto versiju ar biešu, rukolas un kazas siera salātiem, kas papildināti ar grauzdētiem valriekstiem, sezama eļļu un citrona sulu.

    Grūbas iepriekšējā vakarā pirms gatavošanas pārlej ar ūdeni un atstāj vēsā vietā. Pirms gatavošanas tās kārtīgi noskalo vairākas reizes, līdz skalojamais ūdens vairs nav duļķains.

    Katlā ar biezām sieniņām izkausē sviestu, pievieno eļļu. Kad taukvielas uzkarsētas, pievieno sīpolus un apcep, līdz tie caurspīdīgi. Tad pievieno grūbas, kurām noliets ūdens un pāris minūtes apcep, apmaisot. Pievieno vīnu un apmaisa, kad grūbas uzsūkušas vīnu, nelielām porcijām, gluži kā gatavojot risoto, pievieno buljonu, ik pa laikam apmaisot katla saturu.

    Kad pagaršojot grūbas ir mīkstas, pievieno pesto, kaltētos tomātus, parmezānu, ķiplokus, visu kārtīgi samaisa un turpina uz nelielas liesmas gatavot vēl pāris minūtes, ja nepieciešams, pievieno vēl buljonu, jo grūbu masai ir jābūt krēmīgai un vijīgai kā biezputrai.

    Gatavošanas procesa beigās pievieno pētersīļu zaļumus, samaisa, katliņam uzliek vāku un pirms pasniegšanas ļauj visām garšām vēl 10-15 minūtes sasūkties.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form