Grūbu - piena putra ar gaļas mērci un sālītu gurķi
Foto: Shutterstock
3.5000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

Garda grūbu - piena putra ar sačurkstināta speķīša un sīpolu mērci.

Grūbas vakarā ieliec traukā ar ūdeni piebriedināt. Neliec daudz, sanāks kā man - sāku puskatliņu, beidzu 2 lielos katlus.

Nākamā dienā liec jaunā ūdenī vārīties, kad pusmīkstas, piemet sāli, un sāc pa druskai liet pienu. To pamazām pēc vajadzības lej klāt.

Kad viss mīksts, tad gatavs.

Mērcei: apčurkstini speķīti ar sīpoliņiem, pieliec miltus, apcepini, pielej pienu, lai nav par biezu. Sāli, piparus un nedaudz cukuru. Pievieno putrai un apmaisi. Marinētu gurķīti neaizmirsti piegrauzt.

Iesūtīja: Trīne

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form