Foto: Shutterstock
Garda grūbu - piena putra ar sačurkstināta speķīša un sīpolu mērci.
40Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

grūbas sāls piens speķis sīpoli

Sagatavošana

1

Grūbas vakarā ieliec traukā ar ūdeni piebriedināt. Neliec daudz, sanāks kā man - sāku puskatliņu, beidzu 2 lielos katlus.

2

Nākamā dienā liec jaunā ūdenī vārīties, kad pusmīkstas, piemet sāli, un sāc pa druskai liet pienu. To pamazām pēc vajadzības lej klāt.

3

Kad viss mīksts, tad gatavs.

4

Mērcei: apčurkstini speķīti ar sīpoliņiem, pieliec miltus, apcepini, pielej pienu, lai nav par biezu. Sāli, piparus un nedaudz cukuru. Pievieno putrai un apmaisi. Marinētu gurķīti neaizmirsti piegrauzt.

Iesūtīja: Trīne

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!