Grūbu putra ar speķi
Foto: Shutterstock
4.1667 6
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
180 g
180 g grūbas
grūbas
500 g
500 g kartupeļi
kartupeļi
 
cauraudzītis
cauraudzītis
250 ml
250 ml piens
piens
 
sīpoli
sīpoli
 
sāls
sāls
 
malti melnie pipari
malti melnie pipari
  • Citi ēdieni
  • Putras un biezputras
  • Ikdienas maltītei
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Grūbu putra ar speķi - garda klāt piedzerot kefīru, kam virsū uzbērts sāls un pipari.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma


    Grūbas apcepina uz pannas, lai ir sausākas.

    Kartupeļus nomizo, sagriež kubiņos.

    Sagriež cauraudzīti, sīpolus un burkānus. Tos apcep, pievieno sāli, piparus vai garšvielas.

    Liek sautējamā katlā kārtām - kārta grūbas, kārta kartupeļu, sīpolu un burkānu, kārta speķa, tad atkal grūbas (virsējai kārtai jābūt grūbām).

    Pārlej visu ar pienu, pievieno ūdeni, tā, lai ūdens ir mazliet virs grūbām.

    Un zem vāka sautē tik ilgi, kamēr viss šķidrums izsautējies (man sanāk apmēram stundu sautēt).

    Klāt dzer kefīru, kam virsū uzbērts sāls un pipari.

    Iesūtīja:
    Alija

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form