Gruzīnu sacebeli mērce ziemai
Foto: Shutterstock
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg tomāti
tomāti
8-10
8-10 ķiploka daivas
ķiploka daivas
1
1 čili pipars
čili pipars
1 ĒK
1 ĒK maltas koriandra sēklas
maltas koriandra sēklas
1 ĒK
1 ĒK Hmeļi-suneļi
Hmeļi-suneļi
1
1 liela bunte kinzas
liela bunte kinzas
10
10 bazilika lapas
bazilika lapas
1 ĒK
1 ĒK cukurs
cukurs
1 ĒK
1 ĒK sāls
sāls
  • Ass un pikants ēdiens
  • Gruzīnu nacionālā virtuve
  • Ikdienas maltītei
  • Uzkodu mērces
  • Gruzīnu iecienītajai sacebeli mērcei ir daudz un dažādas recepšu variācijas. Aromātiskā mērce parasti tiek pasniegta aukstā veidā kā piedeva pie grilētas gaļas vai zivīm, kā arī lobio, hačapuri, harčo un citiem gruzīnu virtuves ēdieniem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Tomātus noblanšē, noņem tiem miziņas. Tomātus sagriež mazākos gabalos.

    Kinzu, baziliku, hmeli-suneli, čili piparu, koriandra sēklas, nomizotus ķiplokus un sāli liek traukā un sablendē viendabīgā masā.

    Tomātus liek katlā, pievieno cukuru un karsē 20 minūtes (kopš brīža, kad masa sāk burbuļot), ik pa laikam apmaisot.

    Tad tomātus sablendē, pievieno tiem garšvielu un garšaugu masu. Visu samaisa un karsē vēl piecas minūtes.

    Karstu masu lej sterilizētās burkās, burkas aizvāko, apgriež ar vākiem uz leju un atdzesē.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form