Gurķi burkānu marinādē ziemas krājumiem
Foto: "Virtuve diviem"
4.7500 4
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
4 kg
4 kg gurķi
gurķi
1 kg
1 kg burkāni
burkāni
MARINĀDEI
1 glāze
1 glāze cukurs
cukurs
1 glāze
1 glāze etiķis (9%) vai 2 ĒK etiķa esences (70%)
etiķis (9%) vai 2 ĒK etiķa esences (70%)
1 glāze
1 glāze eļļa
eļļa
100 g
100 g sāls
sāls
2 ĒK
2 ĒK ķiploki (nomizoti un izspiesti caur spiedi)
ķiploki (nomizoti un izspiesti caur spiedi)
2 TK
2 TK sinepju sēklas
sinepju sēklas
1 ĒK
1 ĒK malti melnie pipari
malti melnie pipari
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Etiķa marinādes
  • Marinēšana
  • Salāti ziemai
  • Pasaules Virtuve
  • "Biju pārliecināta, ka šogad negatavošu nekādus dižos ziemas krājumus, bet, atverot ēdienu žurnālus un blogus, acis tā vien kārdina dažādu burciņu saturs. Nu kā tu cilvēks vari pretoties! Mazgāju burciņas, salasu gurķus un ziemas krājumi sāk nemanāmi veidoties. Šoreiz salāti, kurus var ēst gan tajā pašā dienā, gan arī pildīt burciņās un mieloties ziemā. Burkānu marinādē gurķi ir kraukšķīgi un iegūst saldskābi pikantu garšu. Tiešām negaidīti garšīgi salātiņi," pārbaudītu gurķu ieburkošanas veidu iesaka bloga "Virtuve diviem" autori.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Burkānus sarīvē uz rupjās rīves.

    Gurķiem apgriež galus, sagriež gareniski četrās daļās un tad vēlreiz uz pusi. Iznāk astoņi gabaliņi no viena gurķa.

    Samaisa gurķus kopā ar burkāniem.

    Pievieno cukuru, sāli, etiķi, eļļu, ķiplokus, piparus. Visu labi samaisa un ļauj nostāvēties apmēram četras stundas.

    Pēc četrām stundām var jau likt galdā.

    Gurķi burkānu marinādē ziemas krājumiem
    Foto: "Virtuve diviem"

    Ja vēlas konservēt, tad salātus blīvi sapilda izkarsētās 0,5 burciņās, uzliek vāciņus un sterilizē – saliek katlā ar remdenu ūdeni, kad ūdens sāk vārīties, burkas tajā tur 10 minūtes, tad uzmanīgi izņem no katla un aizvāko.

    Burkas apgriež ar vākiem uz leju, silti sasedz un ļaut atdzist līdz istabas temperatūrai.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form