Gurķu-sinepju salāti ziemai bez pasterizēšanas
Foto: Privātais arhīvs
2.0667 15
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
3 kg
3 kg gurķi
gurķi
1 kg
1 kg baltā paprika
baltā paprika
700 g
700 g sīpoli
sīpoli
1
1 čili pipars
čili pipars
4 ĒK
4 ĒK sāls
sāls
600 ml
600 ml sinepes
sinepes
60 g
60 g sinepju sēklas
sinepju sēklas
20 g
20 g karija pulveris vai pasta
karija pulveris vai pasta
1 TK
1 TK kurkuma
kurkuma
1/2 TK
1/2 TK oregano
oregano
1/2 TK
1/2 TK timiāns
timiāns
350 g
350 g cukurs
cukurs
400 ml
400 ml etiķis 9%
etiķis 9%
4 ĒK
4 ĒK kartupeļu ciete
kartupeļu ciete
0,5 l
0,5 l ūdens
ūdens
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Salāti ziemai
  • Pasaules Virtuve
  • "Mēģināju "atkost" "Spilvas" gurķu-sinepju salātu recepti, tad nu padalīšos ar sava eksperimenta rezultātiem. Apkopoju internetā atrodamo, izlasīju sastāvu uz burciņas, piedomāju savu domu, un tad nu sanāca šāds rezultāts," recepti iesaka mūsu lasītāja Inta Antonova.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Dārzeņus sver jau notīrītus un sagrieztus.

    No norādītā produktu daudzuma sanāk 5,5 litri salātu.

    Gurķus, papriku, sīpolus un čili sagriež smalkos kubiņos. Ja ir virtuves kombains, tad smalcināšana veiksies daudz ātrāk.

    Dārzeņus ber bļodā, pievieno sāli, samaisa un uz vairakām stundām liek ledusskapī.

    Pēc tam nolej katlā izveidojušos sulu

    Iejauc šķidrumā sinepes (Inta izmantoja 250 ml burciņu gatavo krievu sinepju un 2 paciņas sauso sinepju, ko iepriekš aplēja ar karstu marinādi), nedaudz saspaidītas sinepju sēklas, cukuru, etiķi, raudeni, timiānu, kariju un kurkumu.

    Kad virums burbuļo, pievieno sagrieztos dārzeņus, visu uzvāra līdz masa burbuļo un turpina vārīt apmēram 25 minūtes.

    Kartupeļu cieti iejauc aukstā ūdenī, lej katlā un aktīvi maisa. Kolīdz masa atkal uzvārās, nogriež liesmu un salātus lej izplaucētās burciņās un aizskrūvē ar izplaucētiem vāciņiem.

    Inta skaidro, ka sākumā salātiem nedaudz bijusi svaigu gurķu garša, īstā garša parādoties pēc dažām dienām: "Nupat jau baidos, ka līdz ziemai nekas nepaliks pāri, tādēļ vārīšu vēl vienu porciju."

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form

    Sludinājumi