Foto: Privātais arhīvs
"Mēģināju "atkost" "Spilvas" gurķu-sinepju salātu recepti, tad nu padalīšos ar sava eksperimenta rezultātiem. Apkopoju internetā atrodamo, izlasīju sastāvu uz burciņas, piedomāju savu domu, un tad nu sanāca šāds rezultāts," recepti iesaka mūsu lasītāja Inta Antonova.

Dārzeņus sver jau notīrītus un sagrieztus.

No norādītā produktu daudzuma sanāk 5,5 litri salātu.

15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

3 kggurķi1 kgbaltā paprika700 gsīpoli1 čili pipars4 ĒKsāls600 mlsinepes60 gsinepju sēklas20 gkarija pulveris vai pasta1 TKkurkuma TKoregano TKtimiāns350 gcukurs400 mletiķis 9%4 ĒKkartupeļu ciete0.5 lūdens

Sagatavošana

1

Gurķus, papriku, sīpolus un čili sagriež smalkos kubiņos. Ja ir virtuves kombains, tad smalcināšana veiksies daudz ātrāk.

2

Dārzeņus ber bļodā, pievieno sāli, samaisa un uz vairakām stundām liek ledusskapī.

3

Pēc tam nolej katlā izveidojušos sulu

4

Iejauc šķidrumā sinepes (Inta izmantoja 250 ml burciņu gatavo krievu sinepju un 2 paciņas sauso sinepju, ko iepriekš aplēja ar karstu marinādi), nedaudz saspaidītas sinepju sēklas, cukuru, etiķi, raudeni, timiānu, kariju un kurkumu.

5

Kad virums burbuļo, pievieno sagrieztos dārzeņus, visu uzvāra līdz masa burbuļo un turpina vārīt apmēram 25 minūtes.

6

Kartupeļu cieti iejauc aukstā ūdenī, lej katlā un aktīvi maisa. Kolīdz masa atkal uzvārās, nogriež liesmu un salātus lej izplaucētās burciņās un aizskrūvē ar izplaucētiem vāciņiem.

Inta skaidro, ka sākumā salātiem nedaudz bijusi svaigu gurķu garša, īstā garša parādoties pēc dažām dienām: "Nupat jau baidos, ka līdz ziemai nekas nepaliks pāri, tādēļ vārīšu vēl vienu porciju."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!