Gurķu-sinepju salāti ziemai bez pasterizēšanas
Foto: Privātais arhīvs

"Mēģināju "atkost" "Spilvas" gurķu-sinepju salātu recepti, tad nu padalīšos ar sava eksperimenta rezultātiem. Apkopoju internetā atrodamo, izlasīju sastāvu uz burciņas, piedomāju savu domu, un tad nu sanāca šāds rezultāts," recepti iesaka mūsu lasītāja Inta Antonova.

Dārzeņus sver jau notīrītus un sagrieztus.

No norādītā produktu daudzuma sanāk 5,5 litri salātu.

Gurķus, papriku, sīpolus un čili sagriež smalkos kubiņos. Ja ir virtuves kombains, tad smalcināšana veiksies daudz ātrāk.

Dārzeņus ber bļodā, pievieno sāli, samaisa un uz vairakām stundām liek ledusskapī.

Pēc tam nolej katlā izveidojušos sulu

Iejauc šķidrumā sinepes (Inta izmantoja 250 ml burciņu gatavo krievu sinepju un 2 paciņas sauso sinepju, ko iepriekš aplēja ar karstu marinādi), nedaudz saspaidītas sinepju sēklas, cukuru, etiķi, raudeni, timiānu, kariju un kurkumu.

Kad virums burbuļo, pievieno sagrieztos dārzeņus, visu uzvāra līdz masa burbuļo un turpina vārīt apmēram 25 minūtes.

Kartupeļu cieti iejauc aukstā ūdenī, lej katlā un aktīvi maisa. Kolīdz masa atkal uzvārās, nogriež liesmu un salātus lej izplaucētās burciņās un aizskrūvē ar izplaucētiem vāciņiem.

Inta skaidro, ka sākumā salātiem nedaudz bijusi svaigu gurķu garša, īstā garša parādoties pēc dažām dienām: "Nupat jau baidos, ka līdz ziemai nekas nepaliks pāri, tādēļ vārīšu vēl vienu porciju."

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form