Aukstā zupa ar gurķiem un piparmētrām
Foto: Shutterstock
1.0000 1
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
 
garais gurķis
garais gurķis
2 ĒK
2 ĒK sakapāti sīpolloki
sakapāti sīpolloki
2 ĒK
2 ĒK sakapātas piparmētras
sakapātas piparmētras
230 ml
230 ml piens
piens
110 ml
110 ml skābais krējums
skābais krējums
110 ml
110 ml bezpiedevu jogurts
bezpiedevu jogurts
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
Pasniegšanai:
 
gurķu šķēles
gurķu šķēles
 
apgrauzdēti rieksti (zemesrieksti, valrieksti, pistācijas)
apgrauzdēti rieksti (zemesrieksti, valrieksti, pistācijas)
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Aukstās zupas
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Launags
  • Pusdienas
  • Pasaules Virtuve
  • Veldzējoša svaigo gurķu zupa ar piparmētrām un pētersīļiem. Auksto zupu pirms ēšanas ieteicams noturēt ledusskapī, bet, lai zupas konsistence nebūtu pārāk vienmuļa, ēd to kopā ar riekstiem vai kādu grauzdiņu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gurķus sagriež nelielos gabaliņos un saber blenderī. Pievieno arī piparmētras, lociņus un pētersīļus, kā arī trešdaļu no nepieciešamā piena. Visu sablendē līdz vienmērīgai konsistencei.

    "Tasty" padoms: ja zupu gribas biezākas konsistences, gurķi sarīvē uz rīves vai virtuves kombainā, nevis blendē.

    Pēc tam visu pārlej lielā bļodā, pielej atlikušo pienu un pievieno skābo krējumu un jogurtu. Zupu kārtīgi samaisa.

    Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Gatavo zupu ieliek uz kādu brīdi ledusskapī, lai atdziest.

    Pasniedz bļodiņās ar gurķu šķēlītēm, garšaugiem un apgrauzdētiem riekstiem (vai grauzdiņiem).

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form