Gurķu un piparmētru krēmzupa
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Ņemam divus garos gurķus, buljonu un vienu, smalki sakapātu sīpolu, pievienojam mazliet svaigas piparmētru lapiņas – un garda krēmzupa gatava! Garšīgākai ēšanai ieteicams krēmzupu pirms pasniegšanas atdzesēt, lai sajustu gurķu un piparmētru izteikto garšu. Baudīt var gan kā vieglas pusdienas, gan starteri bagātīgās vakariņās.

Katliņā ielej eļļu un uz vidējas uguns uzkarsē. Pēc tam pieber sakapātu sīpolu un apcep to aptuveni piecas minūtes, līdz sīpola gabaliņi kļuvuši caurspīdīgi.

Gurķus sagriež nelielos gabaliņos un pieber katliņā pie sīpoliem. Apcep 2-3 minūtes, pēc tam visu aplej ar buljonu un ļauj šķidrumam sākt burbuļot.

Katlam uzliek vāku un vāra zupu aptuveni 20 minūtes. Zupai pēc tam ļauj nedaudz atdzist, tad pievieno sakapātas piparmētras. Zupu sablendē lielajā blenderī vai ar rokas blenderi, lai veidotos krēmzupas konsistence.

Krēmzupai ļauj atdzist. Pēc tam pievieno sāli un piparus pēc garšas. Pasniedz bļodiņās, garnējot ar pavisam nelielu daudzumu olīveļļas un piparmētru lapiņām.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form