Halovīna skudru pūznīši
Foto: Publicitātes foto
3.0000 2
10 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Mīklai
105 g
105 g sviests
sviests
15 g
15 g cukurs
cukurs
55 g
55 g skābais krējums
skābais krējums
225 g
225 g milti
milti
5 g
5 g cepamais pulveris
cepamais pulveris
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas vaniļa
vaniļa
Krēmam
40 g
40 g sviests (istabas temperatūrā)
sviests (istabas temperatūrā)
160 g
160 g vārīts iebiezinātais piens
vārīts iebiezinātais piens
20 g
20 g nevārīts iebiezinātais piens
nevārīts iebiezinātais piens
30 g
30 g maskarpone siers
maskarpone siers
Glazūrai
45 g
45 g cukurs
cukurs
35 g
35 g ūdens
ūdens
35 g
35 g saldais krējums
saldais krējums
3 g
3 g ciete
ciete
1 g
1 g želatīns
želatīns
  • Ēdieni bērniem
  • Helovīna ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Lai ko īpašu un mājās radītu varētu ielikt Halovīna saldumu maisiņā, kopā ar bērniem uztaisi mošķīšus. Bērniem patiks nodarbe un prieku sagādās gardā kāruma noformējums. Skudru pūznīšu recepti iesaka franču beķereja un kafejnīca "Madam Brioš".

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo skudru pūznīšu mīklu. Samaisi kopā visas sausās sastāvdaļas – miltus, cepamo pulveri, sāli un vaniļu.

    Saputo putukrējumu ar cukuru.

    Pievieno putukrējumam sausās sastāvdaļas. Maisi, līdz veidojas viendabīga masa.

    Mīklu liec uz stundu atpūsties ledusskapī.

    Pēc tam mīklu sarīvē uz rupjās rīves.

    Cep mīklu 170 grādu temperatūrā sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 12–15 minūtes.

    Gatavo krēmu. Ar mikseri vai blenderi sajauc kopā visas krēma sastāvdaļas, līdz veidojas viendabīga masa.

    Liec krēmu dziļākā traukā un pievieno tam izcepto mīklu.

    Maigi samaisi visu kopā.

    Liec masu formiņās, kas vizuāli atgādina skudru pūznīšus.

    Novieto tās ledusskapī uz 2 stundām.

    Pa to laiku gatavo glazūru.

    Nelielā katliņā ieliec cukuru un uz lēnas uguns to karamelizē, nepārtraukti maisot.

    Kad cukurs pilnībā izšķīdis, pievieno ūdeni, kas ir aptuveni 60 grādu silts. Nepārtraukti maisi.

    Pievieno 35 grādus siltu saldo krējumu. Samaisi.

    Izmaisi cieti nelielā ūdens daudzumā un ar smalku strūklu pielej sīrupam.

    Noņem glazūru no uguns.

    Ļauj masai nedaudz atdzist un pievieno želatīnu.

    Glazūru apmaisi ar blenderi un ievieto ledusskapī uz 12 stundām.

    Pēc tam glazē skudru pūznīšus.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form