
Harčo ar jēra gaļu un kinzu lej apaļās bļodiņās, klāt pasniedzot karstu lavašu (gruzīnu, ne to plakano pankūku!) un atsevišķi pušķīti kinzas.
Jēra gaļu kopā ar garšvielām liek katlā un nedaudz pacepina (es cepinu sausu, bet, ja grib var pielikt eļļu).
Sarīvē burkānu, pieliek 1 karotīti cukura. Lej ūdeni, kad uzvārās, piemet 1 lauru lapu, 6 - 8 melnos piparu graudiņus. Liek rīsus klāt (uz lielo ģimenes katlu lieku 2,5 saujas). Nogriež mazāku uguni, uzliek vāku un ļauj vārīties ilgi, kādas 1,5 - 2 stundas.
Kad gaļa mīksta un rīsi pavisam, pavisam mīksti, liek klāt tomātu pastu. Mazliet pavāra, pagaršo, pieliek sāli, vēl cukuru 1 TK, ja vēlas - mazliet arī adžikas var pielikt.
Smalki sagriež ķiplokus, pieliek klāt, pavāra 1 minūti un gatavs.
Ļauj nostāvēties 15 minūtes un pasniedz.
* tās 15 minūtes ir svarīgas. Pavisam mainās garša.
Iesūtīja: Vina