Harčo ar jēra gaļu un kinzu
Foto: Shutterstock
2.8571 7
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g jēra gaļa
jēra gaļa
1 gab.
1 gab. burkāns
burkāns
3-5 gab.
3-5 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
 
rīsi
rīsi
 
tomātu pasta
tomātu pasta
 
sāls
sāls
 
cukurs
cukurs
 
hmeli - suneli, adžika, svaiga kindza
hmeli - suneli, adžika, svaiga kindza
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Gaļas zupas
  • Gruzīnu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Harčo ar jēra gaļu un kinzu lej apaļās bļodiņās, klāt pasniedzot karstu lavašu (gruzīnu, ne to plakano pankūku!) un atsevišķi pušķīti kinzas.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Jēra gaļu kopā ar garšvielām liek katlā un nedaudz pacepina (es cepinu sausu, bet, ja grib var pielikt eļļu).

    Sarīvē burkānu, pieliek 1 karotīti cukura. Lej ūdeni, kad uzvārās, piemet 1 lauru lapu, 6 - 8 melnos piparu graudiņus. Liek rīsus klāt (uz lielo ģimenes katlu lieku 2,5 saujas). Nogriež mazāku uguni, uzliek vāku un ļauj vārīties ilgi, kādas 1,5 - 2 stundas.

    Kad gaļa mīksta un rīsi pavisam, pavisam mīksti, liek klāt tomātu pastu. Mazliet pavāra, pagaršo, pieliek sāli, vēl cukuru 1 TK, ja vēlas - mazliet arī adžikas var pielikt.

    Smalki sagriež ķiplokus, pieliek klāt, pavāra 1 minūti un gatavs.

    Ļauj nostāvēties 15 minūtes un pasniedz.

    * tās 15 minūtes ir svarīgas. Pavisam mainās garša.

    Iesūtīja: Vina

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form