Foto: Shutterstock
Harčo ar jēra gaļu un kinzu lej apaļās bļodiņās, klāt pasniedzot karstu lavašu (gruzīnu, ne to plakano pankūku!) un atsevišķi pušķīti kinzas.
140Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
200 gjēra gaļa1 gab.burkāns5 gab.ķiploka daiviņas rīsi tomātu pasta sāls cukurs hmeli - suneli, adžika, svaiga kindza

Sagatavošana

1

Jēra gaļu kopā ar garšvielām liek katlā un nedaudz pacepina (es cepinu sausu, bet, ja grib var pielikt eļļu).

2

Sarīvē burkānu, pieliek 1 karotīti cukura. Lej ūdeni, kad uzvārās, piemet 1 lauru lapu, 6 - 8 melnos piparu graudiņus. Liek rīsus klāt (uz lielo ģimenes katlu lieku 2,5 saujas). Nogriež mazāku uguni, uzliek vāku un ļauj vārīties ilgi, kādas 1,5 - 2 stundas.

3

Kad gaļa mīksta un rīsi pavisam, pavisam mīksti, liek klāt tomātu pastu. Mazliet pavāra, pagaršo, pieliek sāli, vēl cukuru 1 TK, ja vēlas - mazliet arī adžikas var pielikt.

4

Smalki sagriež ķiplokus, pieliek klāt, pavāra 1 minūti un gatavs.

5

Ļauj nostāvēties 15 minūtes un pasniedz.

* tās 15 minūtes ir svarīgas. Pavisam mainās garša.

Iesūtīja: Vina

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!