Foto: Shutterstock
Harčo - brangai pusdienu vai vakariņu maltītei.
80Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgliellopa gaļa500 grīsi4 gab.sīpoli2 paprika1 gab.mazā burciņa tomātu pastas6 gab.ķiploka daiviņas lauru lapas hmeļi-suneļi koriandrs melni piparu graudi sāls pētersīļi vai koriandrs (kindza)

Sagatavošana

1

Katlā ielej ūdeni. Ieliek liellopa gaļu, es izmantoju liellopa ribiņas. Uzvāra, noputo un vāra uz nelielas uguns līdz gaļa gatava.

2

Pa to laiku rīsus nomazgā vairākos ūdeņos, līdz ūdens vairs nav balts. Rīsus pārlej ar siltu ūdeni un atstāj uzbriest, līdz gaļa gatava.

3

Pannu uzkarsē, uzliek 1 ĒK sviestu un izkausē.

4

Pa to laiku sagriež sīpolu gredzenos, papriku – gabaliņos.

5

Uz pannas liek sīpolus un apcep zeltainus, cepšanas procesa vidū pievienojot arī papriku. Apceptiem sīpoliem un paprikai pievieno pastu. Samaisa un nedaudz pasautē. Līdz tomātu pasta nedaudz maina krāsu.

6

Kad gaļa mīksta, to izņem no buljona un atdzesē.

7

Buljonam pievieno rīsus, saceptos sīpolus un papriku ar tomātu pastu, garšvielas (izņemot zaļumus un ķiplokus) un sāli. Ja prasās stiprāku zupu, tad pievieno galda etiķi. Vāra līdz rīsi mīksti.
Gaļu sagriež gabaliņos. Ķiploku sagriež gabaliņos un pievieno zupai.

Iesūtīja: Lora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!