Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Pagatavo Dienvidāfrikā iecienītos hercoga cepumiņus ar gardu aprikožu džema pildījumu, kas pārklāts ar bezgala kārdinošu kokosriekstu bezē kārtu.
45Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 24
50 gcukurs25 gsviests3 olu dzeltenumi10 mlpiens5 mlvaniļas esence šķipsnasāls500 gmilti TKcepamais pulveris3 olu baltumi220 gcukurs100 gaprikožu ievārījums200 gkokosriekstu skaidiņas

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Ieziež ar sviestu vai eļļu mafinu pannas iedobes*.

2

Bļodā liek mīkstu sviestu, pievieno tam cukuru un ar mikseri puto, līdz cukurs izkusis un masa ir kļuvusi gaiša un gaisīga.

3

Pievieno un iekuļ olu dzeltenumus un vaniļas esenci.

4

Atsevišķā bļodā samaisa miltus ar sāli un cepamo pulveri. Maisījumu pievieno sviesta-olu masai un iemaisa. Lai mīkla būtu vieglāk mīcāma, pievieno pienu un mīca, līdz mīkla ir viendabīga un rullējama.

5

Uz miltiem viegli pārkaisītas darba virsmas liek mīklu un izrullē 5 mm plānu. Ar mafinu pannas iedobju diametram atbilstošu glāzi vai krūzīti izspiež mīklas apļus un liek tos pannu iedobēs.

6

Sagatavo pildījumu, sakuļot olu baltumus gaisīgās putās, tad pa daļām pakāpeniski pievieno un iekuļ cukuru, līdz olbaltuma putas ir stingras un spīdīgas. Pievieno un uzmanīgi iecilā olbaltumu masā kokosriekstu skaidiņas.

7

Uz katra mīklas aplīša liek karotīti aprikožu ievārījuma, ko pārklāj ar kokosriekstu putām.

8

Cep aptuveni 15 minūtes, līdz kokosriekstu bezē "cepurītes" ir pufīgas un viegli zeltainas.

9

Izņem no krāsns, atdzesē, uzmanīgi izceļ no formiņām un pasniedz.

*No šīs porcijas sanāks vismaz 24 cepumi, tāpēc izmanto 2x12 pannas vai cep vairākās kārtās.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!