Hercoga cepumi ar aprikožu džemu un kokosriekstu bezē
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
24 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu

Pagatavo Dienvidāfrikā iecienītos hercoga cepumiņus ar gardu aprikožu džema pildījumu, kas pārklāts ar bezgala kārdinošu kokosriekstu bezē kārtu.

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Ieziež ar sviestu vai eļļu mafinu pannas iedobes*.

Bļodā liek mīkstu sviestu, pievieno tam cukuru un ar mikseri puto, līdz cukurs izkusis un masa ir kļuvusi gaiša un gaisīga.

Pievieno un iekuļ olu dzeltenumus un vaniļas esenci.

Atsevišķā bļodā samaisa miltus ar sāli un cepamo pulveri. Maisījumu pievieno sviesta-olu masai un iemaisa. Lai mīkla būtu vieglāk mīcāma, pievieno pienu un mīca, līdz mīkla ir viendabīga un rullējama.

Uz miltiem viegli pārkaisītas darba virsmas liek mīklu un izrullē 5 mm plānu. Ar mafinu pannas iedobju diametram atbilstošu glāzi vai krūzīti izspiež mīklas apļus un liek tos pannu iedobēs.

Sagatavo pildījumu, sakuļot olu baltumus gaisīgās putās, tad pa daļām pakāpeniski pievieno un iekuļ cukuru, līdz olbaltuma putas ir stingras un spīdīgas. Pievieno un uzmanīgi iecilā olbaltumu masā kokosriekstu skaidiņas.

Uz katra mīklas aplīša liek karotīti aprikožu ievārījuma, ko pārklāj ar kokosriekstu putām.

Cep aptuveni 15 minūtes, līdz kokosriekstu bezē "cepurītes" ir pufīgas un viegli zeltainas.

Izņem no krāsns, atdzesē, uzmanīgi izceļ no formiņām un pasniedz.

*No šīs porcijas sanāks vismaz 24 cepumi, tāpēc izmanto 2x12 pannas vai cep vairākās kārtās.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form