Foto: Shutterstock
Ja gadījies tikt pie īpaši mīkstām hurmām, tad no šiem augļiem var pagatavot saldenu blendēto kokteili jeb smūtiju. Pievieno mazliet mandeļu piena, kanēli aromātam un dateles saldumam.

Apelsīnus nomizo un sadala daiviņās. Hurmas nomazgā un sagriež daiviņās. Augļus ieliek uz 30 minūtēm saldētavā.

Kad augļi nedaudz sasaldēti, izņem laukā un saber blendera krūzē. Pievieno ingveru, dateles, kanēli un visam pārlej mandeļu pienu vai, ja smūtiju gribas atspirdzinošāku, – minerālūdeni.

Kokteili sablendē viendabīgā masā. Pārlej glāzēs un pasniedz. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!