Ideāli rullējamā pelmeņu mīkla
Foto: Privātais arhīvs
5.0000 2
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1.8 kg
1.8 kg milti
milti
2
2 olas
olas
18 ĒK
18 ĒK eļļa
eļļa
silts ūdens
silts ūdens
1 TK
1 TK sāls
sāls
1 TK
1 TK cukurs
cukurs
  • Dažādas mīklas
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Krievu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • "Šī pelmeņu mīkla ir vienkarši superīga - nekur nelīp klāt, kolosāli rullējas un ir pufīga. Prieks rullēt, viļāt un lipināt," tā pārbaudītu pelmeņu mīklas recepti iesaka mūsu lasītāja Renāte Lorence.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Bļodā iesijā miltus, pievieno tiem sāli, cukuru un samaisa.

    Mērkrūzē iesit olas, pievieno tām eļļu un sakuļ viendabīgā masā. Tad pievieno labi siltu ūdeni, līdz šķidrās masa sasniedz 750 ml atzīmi.

    Masu samaisa, pievieno miltiem un mīca mīklu, līdz tā vairs nelīp pie rokām. Ja šķiet, ka mīkla ir pārāk lipīga, mīcīšanas procesa laikā pievieno vēl 50 ml miltu, bet ne vairāk.

    Mīkla ir gatava pelmeņu veidošanai!

    • Šajā rakstā atklājām zelta likumus, ko jāievēro, mājās gatavojot pelmeņus.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form