Foto: Privātais arhīvs
"Šī pelmeņu mīkla ir vienkarši superīga - nekur nelīp klāt, kolosāli rullējas un ir pufīga. Prieks rullēt, viļāt un lipināt," tā pārbaudītu pelmeņu mīklas recepti iesaka mūsu lasītāja Renāte Lorence.
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1.8 kgmilti2 olas18 ĒKeļļa silts ūdens1 TKsāls1 TKcukurs

Sagatavošana

1

Bļodā iesijā miltus, pievieno tiem sāli, cukuru un samaisa.

2

Mērkrūzē iesit olas, pievieno tām eļļu un sakuļ viendabīgā masā. Tad pievieno labi siltu ūdeni, līdz šķidrās masa sasniedz 750 ml atzīmi.

3

Masu samaisa, pievieno miltiem un mīca mīklu, līdz tā vairs nelīp pie rokām. Ja šķiet, ka mīkla ir pārāk lipīga, mīcīšanas procesa laikā pievieno vēl 50 ml miltu, bet ne vairāk.

4

Mīkla ir gatava pelmeņu veidošanai!

  • Šajā rakstā atklājām zelta likumus, ko jāievēro, mājās gatavojot pelmeņus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!