Ideāli rullējamā pelmeņu mīkla
Foto: Privātais arhīvs
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

"Šī pelmeņu mīkla ir vienkarši superīga - nekur nelīp klāt, kolosāli rullējas un ir pufīga. Prieks rullēt, viļāt un lipināt," tā pārbaudītu pelmeņu mīklas recepti iesaka mūsu lasītāja Renāte Lorence.

Bļodā iesijā miltus, pievieno tiem sāli, cukuru un samaisa.

Mērkrūzē iesit olas, pievieno tām eļļu un sakuļ viendabīgā masā. Tad pievieno labi siltu ūdeni, līdz šķidrās masa sasniedz 750 ml atzīmi.

Masu samaisa, pievieno miltiem un mīca mīklu, līdz tā vairs nelīp pie rokām. Ja šķiet, ka mīkla ir pārāk lipīga, mīcīšanas procesa laikā pievieno vēl 50 ml miltu, bet ne vairāk.

Mīkla ir gatava pelmeņu veidošanai!

  • Šajā rakstā atklājām zelta likumus, ko jāievēro, mājās gatavojot pelmeņus.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form