Iebiezinātā vistas zupa bulgāru gaumē
Foto: Privātais arhīvs
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2
2 vistas kājas
vistas kājas
2
2 burkāni
burkāni
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
1
1 sīpols
sīpols
1
1 paprika
paprika
3
3 kartupeļi
kartupeļi
8
8 šampinjoni
šampinjoni
pēc garšas
pēc garšas sāls un pipari
sāls un pipari
2
2 lauru lapas
lauru lapas
2 ĒK
2 ĒK smalkās nūdeles
smalkās nūdeles
 
zaļumi pasniegšanai
zaļumi pasniegšanai
ZUPAS IEBIEZINĀŠANAI
1
1 olas dzeltenums
olas dzeltenums
3 ĒK
3 ĒK kefīrs
kefīrs
1 TK
1 TK citronu sula
citronu sula
2 ĒK
2 ĒK milti
milti
  • Bulgāru nacionālā virtuve
  • Gaļas zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • "Ļoti garšīga vistas zupa bulgāru gaumē. Tās noslēpums slēpjas zupas iebiezināšanā," skaidro mūsu lasītāja Natalija Novikova.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vistas kājas liek katliņā, pārlej ar ūdeni un noputojot vāra, līdz gaļa mīksta un atdalās no kauliem.

    Burkānus, sīpolu, papriku un šampinjonus sasmalcina, apcep pannā sakarsētā eļļā. Kartupeļus nomizo, sagriež kubiņos.

    Buljonu nokāš, lej atpakaļ katlā. Vistas gaļu atdala no kauliem un ādas, liek buljonā. Pievieno buljonam arī pannas saturu, kartupeļus, sāli, piparus un lauru lapas. Vāra, līdz kartupeļi ir mīksti.

    Dažas minūtes pirms vārīšanas beigām pievieno nūdeles.

    Sagatavo masu zupas iebiezināšanai. Bļodā sakuļ olas dzeltenumu ar kefīru, citronu sulu un miltiem, līdz masa ir viendabīga. Tad lēnām pielej kausiņu karsta zupas šķidruma un ātri maisa, lai masu nesarauj kunkuļos. Pielej vēl vienu kausu zupas šķidruma un izmaisa.

    Sagatavoto šķidrumu lej katlā, iemaisa zupā, pakarsē 1-2 minūtes un noņem katliņu no plīts.

    Pievieno zupai kapātus zaļumus un pasniedz galdā.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form