Forele ir viena no vienkāršāk pagatavojamajām zivīm, turklāt ēšana nav tik ķēpīga, jo asakas, no kā daudzi baidās, ir samērā palielas un viegli pamanāmas. Pats sarežģītākais šajā ēdienā ir zivs "nozvejošana" par akcijas cenu un kartupeļu nomizošana un sagriešana. Pārējo darbu izdara cepeškrāsns!
60Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 gab.forele150 mlbaltvīns1 gab.citrons8 gab.kartupeļi2 gab.sīpoli2 gab.burkāni pēc garšassāls, pipari, garšvielas eļļa

Sagatavošana

1

Kartupeļus nomizo, nomazgā, nosusina un sagriež plānās šķēlītēs. Sīpolus nomizo un sagriež pusgredzenos. Burkānus nomazgā, nosusina un sagriež tādās pašās šķēlītēs kā kartupeļus.

2

Dārzeņus liek bļodā, pārslaka ar pāris ēdamkarotēm olīveļļas, pārkaisa ar sāli, pipariem un kārtīgi samaisa – lai eļļa pārklātu dārzeņus.

3

Dārzeņus ber uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru. Liek cepeškrāsnī un cep apmēram 20 minūtes.

4

Kamēr kartupeļi cepas, zivi (foreles vietā var izmantot arī jebkuru citu zivi, piemēram, lasi, doradu vai jūras asari) iztīra, nomazgā un tā liemeni ne pārāk dziļi šķērseniski iegriež vairākās vietās(tā, lai neskartu asaku).

5

Zivs vēderā kārto dažas citrona šķēlītes, iekaisa nedaudz sāls un piparu, pievieno garšaugus (svaigus vai kaltētus) pēc izvēles.

6

Izņem pannu no krāsns, izbrīvē vietu un starp kartupeļiem gulda sagatavoto zivi. Pārkaisa ar sāli un pipariem, griezuma vietās ievieto citrona šķēlītes un pārslaka zivi ar baltvīnu.

7

Cep 20 minūtes, tad palielina krāsns temperatūru uz 250 grādiem, pārslēdz grila režīmā un cep vēl 5–7 minūtes.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!