Ievārījuma plātsmaize ar majonēzes mīklu
Foto: Privātais arhīvs

"Atcerējos šodien jaunības dienu kūku – ātri un viegli pagatavojamu, un ļoti gardu. Šīs mīklas recepte mūsmājās ir iecienīta jau vismaz 30 gadus, un tajā tiek izmantota majonēze," tā recepti piesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.

Bļodā sakuļ olas ar cukuru. Pievieno sviestu, majonēzi un iemaisa.

Ber klāt miltus ar cepamo pulveri un samīca mīklu viendabīgā mīklā. Sadala četrās daļās, saveļ bumbās, katru ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 1 stundu.

Sakarsē krasni līdz 200 grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru.

DIvas mīklas bumbas klāj uz plāts un izlīdzina vienādā biezumā.

Devīgi pārziež ar ievārījumu. Labāk izmantot skābenu ievārījumu.

Virs ievārījuma, izmantojot sakņu rīvi, uzrīvē atlikušo mīklu (lai mīkla labāk rīvētos, mīklas bumbas var uz 15 minūtēm ielikt saldētavā).

Liek cepeškrāsnī uz aptuveni 30 minūtēm, līdz mīklas drumstalas ir zeltaini brūnas un visa māja kārdinoši smaržo.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form