Ikoniskās 'Ikea' gaļas bumbiņas ar krējuma mērci
Foto: Shutterstock
3.5000 2
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
kartupeļi
kartupeļi
500 g
500 g liellopa maltā gaļa
liellopa maltā gaļa
250 g
250 g cūkgaļas maltā gaļa
cūkgaļas maltā gaļa
GAĻAS BUMBIŅĀM
1
1 sīpols, nomizots un sasmalcināts
sīpols, nomizots un sasmalcināts
1
1 ķiploka daiviņa, sarīvēta uz smalkās rīves
ķiploka daiviņa, sarīvēta uz smalkās rīves
100 g
100 g rīvmaize
rīvmaize
1
1 ola
ola
5 ĒK
5 ĒK piens
piens
pēc garšas
pēc garšas sāls un malti melnie pipari
sāls un malti melnie pipari
KRĒJUMA MĒRCEI
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
40 g
40 g sviests
sviests
40 g
40 g milti
milti
150 ml
150 ml dārzeņu buljons
dārzeņu buljons
150 ml
150 ml trekns saldais krējums
trekns saldais krējums
150 ml
150 ml liellopa gaļas buljons
liellopa gaļas buljons
2 ĒK
2 ĒK sojas mērce
sojas mērce
1 TK
1 TK Dižonas sinepes
Dižonas sinepes
PASNIEGŠANAI
 
brūkleņu mērce
brūkleņu mērce
  • Gaļas ēdieni
  • Karstās mērces
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Zviedru nacionālā virtuve
  • Tā kā Covid-19 pandēmijas dēļ "Ikea" restorāni daudzās valstīs ir slēgti, uzņēmums, iepriecinot savus uzticamos pircējus, savā "Twitter" kontā atklājis rūpīgi glabātu noslēpumu – slaveno gaļas bumbiņu recepti, lai katrs šī ikoniskā zviedru ēdiena cienītājs varētu to pagatavot un baudīt mājās.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Liellopa gaļu un cūkgaļu rūpīgi samaisa. Pievieno sīpolu, ķiplokus, rīvmaizi, olu un samaisa. Pievieno pienu, pārkaisa ar sāli un pipariem un samīca visu viendabīgā masā.

    No gaļas masas saveļ nelielas, apaļas bumbiņas. Liek tās uz tīra šķīvja, pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 2 stundām. Tas nepieciešams, lai bumbiņas labāk saglabātu formu cepšanas laikā.

    Pannā uzkarsē eļļu. Uzmanīgi liek pannā gaļas bumbiņas un cep uz vidējas liesmas, apbrūninot tās no visām pusēm.

    Apceptās bumbiņas pārliek karstumizturīgā traukā ar vāku un liek iepriekš līdz 180 grādiem saksarsētā krāsnī uz 30 minūtēm.

    Gatavo krējuma mērci. Pannā izkausē sviestu. Ieber pannā miltus un, nepārtraukti maisot, karsē tos aptuveni divas minūtes.

    Pa porcijām pievieno abus buljonus, turpinot aktīvi maisīt, lai mērce nesaiet kunkuļos. Pievieno krējumu, sojas mērci un sinepes un iemaisa, līdz mērce ir viendabīga.

    Samazina liesmu un ļauj mērcei sabiezēt, turpinot maisīt.

    Lai iegūtu lielisko garšu kombināciju, ko tik ļoti iecienījuši "Ikea" restorānu apmeklētāji, gaļas bumbiņas pasniedz ar kartupeļu biezputru vai vārītiem jaunajiem kartupelīšiem.

    Neaizmirsti arī par klasisko gaļas bumbiņu piedevu – saldskābo brūkleņu mērci.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form