Indonēziešu rīsu ēdiens 'Nasi Gopreng' no Laura Aleksejeva
Foto: Publicitātes foto
0 0
Loading...
Sastāvdaļas
50 ml
50 ml dzidrināts sviests
dzidrināts sviests
100 g
100 g sīpoli
sīpoli
100 g
100 g sarkanā paprika
sarkanā paprika
100 g
100 g puravi
puravi
30 g
30 g čili pipars
čili pipars
50 g
50 g ingvera sakne
ingvera sakne
50 g
50 g ķiploki
ķiploki
1 TK
1 TK kurkuma
kurkuma
5 gab.
5 gab. laima lapas
laima lapas
300 g
300 g Jasmīna rīsi (piemēram, "Herkuless Gourmet")
Jasmīna rīsi (piemēram, "Herkuless Gourmet")
500 ml
500 ml vistas buljons
vistas buljons
50 g
50 g zaļie zirnīši
zaļie zirnīši
400 g
400 g tīģergarneles
tīģergarneles
3 ĒK
3 ĒK zivju mērce
zivju mērce
50 ml
50 ml kokosriekstu piens
kokosriekstu piens
pēc garšas
pēc garšas koriandrs
koriandrs
pēc garšas
pēc garšas piparmētra
piparmētra
  • Pasaules Virtuve
  • Indonēziešu radījuši izcilu ēdienu ar rīsiem – Nasi Gopreng. Lai arī sastāvdaļas šķiet baisi daudz, ēdiena gatavošana neaizņem daudz laika, un garša nekad neliek vilties! Par to vērts pārliecināties, izmēģinot šefpavāra Laura Aleksejeva piedāvāto recepti.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katlā uzkarsē dzidrinātu sviestu un apcep sīpolus, rīvētu ingvera sakni, papriku, puravus, kurkumu, sagrieztu čili un laima lapas.

    Kad viss nedaudz apcepts, pievieno noskalotus rīsus, buljonu, svaigus vai saldētus zaļos zirnīšus, zivju mērci un tīģergarneles. Gatavo uz lēnas uguns līdz rīsi gatavi (15-20 minūtes).

    Pasniedz, pievienojot kokosriekstu pienu, sakapātu koriandru un piparmētru.

    Receptes autors: Lauris Aleksejevs.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form