Foto: Publicitātes foto

Indonēziešu radījuši izcilu ēdienu ar rīsiem – Nasi Gopreng. Lai arī sastāvdaļas šķiet baisi daudz, ēdiena gatavošana neaizņem daudz laika, un garša nekad neliek vilties! Par to vērts pārliecināties, izmēģinot šefpavāra Laura Aleksejeva piedāvāto recepti.

17Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

50 mldzidrināts sviests100 gsīpoli100 gsarkanā paprika100 gpuravi30 gčili pipars50 gingvera sakne50 gķiploki1 TKkurkuma5 gab.laima lapas300 gJasmīna rīsi (piemēram, "Herkuless Gourmet")500 mlvistas buljons50 gzaļie zirnīši400 gtīģergarneles3 ĒKzivju mērce50 mlkokosriekstu piens pēc garšaskoriandrs pēc garšaspiparmētra

Sagatavošana

1

Katlā uzkarsē dzidrinātu sviestu un apcep sīpolus, rīvētu ingvera sakni, papriku, puravus, kurkumu, sagrieztu čili un laima lapas.

2

Kad viss nedaudz apcepts, pievieno noskalotus rīsus, buljonu, svaigus vai saldētus zaļos zirnīšus, zivju mērci un tīģergarneles. Gatavo uz lēnas uguns līdz rīsi gatavi (15-20 minūtes).

3

Pasniedz, pievienojot kokosriekstu pienu, sakapātu koriandru un piparmētru.

Receptes autors: Lauris Aleksejevs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!