Ingvera un medus cepumi
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
3.7143 7
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
350 g
350 g milti
milti
1 TK
1 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
2 TK
2 TK malts ingvers
malts ingvers
90 g
90 g medus
medus
175 g
175 g brūnais cukurs
brūnais cukurs
60 g
60 g sviests
sviests
1
1 ola (sakulta)
ola (sakulta)
2-3 ĒK
2-3 ĒK Demerara cukurs
Demerara cukurs
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Mātes dienas ēdieni
  • Cepumi
  • Pasaules Virtuve
  • Maigi un garšīgi medus un ingvera cepumiņi no sviesta un miltu mīklas. Ēd kamēr vēl svaigi, kopā ar tasi tējas, kafijas vai piena.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

    Lielā bļodā iesijā miltus, pieber cepamo pulveri, ingveru. Katliņā ielej medu, pievieno cukuru un sviestu, tad izkausē virs nelielas liesmas. Kad cukurs izkusis, noņem no plīts un ļauj šķidrumam mazliet atdzist.

    Bļodā pie miltiem pielej saldo sviesta un medus masu, kā arī olu. Visu samaisa, līdz iegūta vienmērīga mīkla. Mīklu sadala divās vienlīdzīgās daļās. Katru mīklas bumbu izrullē garā desā (4-5 cm diametrā) un sagriež šķēlītēs.

    Mīklas šķēlītes pēc tam saliek uz cepamajām pannām, kas izklātas ar cepamo papīru, un ar dakšiņu nospiež plakanus cepumus. Cepumiem pārkaisa demerara cukuru.

    Cepumus liek cepeškrāsnī un cep 12-18 minūtes, līdz tie ir zeltaini brūni. Kad gatavi, izņem no krāsns un atdzesē. Ēd, kamēr cepumi vēl svaigi.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form